"Meile on oluline, et Tartu keskpark säiliks ja areneks pargina. Seepärast kutsume inimesi kaasa rääkima ja oma seisukohti avaldama, milline peaks olema Tartu keskpargi funktsioon," teatasid valimisliit Tartu Eest ning Eesti 200 pressiteate vahendusel.

"On äärmiselt kahetsusväärne, et linnapea Urmas Klaasi juhtimisel on Tartu arengu fookuses väga sügav konflikt kultuuri ja looduse vahel. Ehitada suur maja parki ning nimetada seda keskkonnaprojektiks tundub 21. sajandil uskumatu. Nagu ka see, et vaidleme kultuuri ja looduse tähtsuse üle. Kurb, et selline konflikt üldse võimalik on."

"Oluline on leida lahendus, millega Tartu pikemas perspektiivis võidab – arendada nii looduskeskkonda kui ka kultuurielu ning luua lisandväärtust, mitte võtta linnakeskkonnast seda ära."

"Oleme loonud esmase visiooni keskpargi kasutamiseks - Keskpark 2024, millest avaldame esmalt neli visioonipilti. See ei ole kindlasti lõplik, kuid annab reaalse ettekujutuse, mis suunas võiksime kaaluda edasi liikumist üheskoos Tartu armsas keskpargis."

Visiooni esitajad ootavad linlaste ettepanekuid, täiendusi ja mõtteid, missuguseks võiks pargi arendada.

Keskpargi funktsiooni pargina jätkamisel toetavad ka Keskerakond, EKRE Tartu ja Eestimaa Rohelised.