Videos näitab autojuhi kõrvalistuja spidomeetrit, mis tunnistab sõiduki kiiruseks umbes 180 kilomeetrit tunnis. Lisaks on näha auto ees teist sõiduautot, mis sarnasel kiirusel kiirabisõidukist möödub.

Liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe kinnitas, et politsei on selle videoga kursis ning nad tegelevad osapoolte tuvastamisega. "Arvestades möödunud suve traagilisi sündmusi Laagna teel, on kahetsusväärne, et jätkuvalt leidub inimesi, kes nõnda suurtel kiirustel kihutades enda ja kaasliiklejate elud tahtlikult ohtu seavad. Selline käitumine ei ole tolereeritav ning kindlasti ei ole Laagna tee see koht, kus enda ja oma sõiduki võimeid proovile võiks panna," lisas Kullamäe.

Meenutuseks: möödunud juunis kihutasid Isa Khalilov ja Vjatšeslav Kalašnikov Laagna teel vahemikus 190-200 kilomeetrit tunnis. Laagna teel jäid kihutamisele ette BMW, Ford, Volvo, Toyota ja toimus ahelavarii, millele järgnesid surmad ja tervisekahjustused. BMW ja Ford paiskusid kokkupõrkes bussiootepaviljoni, kus oli inimene, kes hukkus sündmuskohal. Teine inimene sai seal raske tervisekahjustuse. Fordi juhtinud mees suri haiglas. Volvo kaasreisija on seni haiglas koomas. „Arstidel puudub lootus, et see inimene ellu ärkaks,” kirjeldas prokurör tänavu veebruaris.

Täna teatas liiklusjärelevalvekeskus, et nad vajavad pealtnägijate abi. "Sotsiaalmeedias ringleb videosalvestus, millelt on näha, et Tallinnas Laagna teel liiklevad kaks oluliselt määral lubatud sõidukiirust ületavat sõidukit, mis mööduvad selle tegevuse käigus ka operatiivsõitu teostavast kiirabist," kirjeldas liiklusjärelevalvekeskus.

"Arvestades sündmuse ohtlikkust (meil kõigil peaks meelses olema eelmisel aastal juhtunud üliraske liiklusõnnetus Laagna teel), on meie kõigi huvides, et sellise teo toimepanijad saaks kindlaks tehtud," meenutas liiklusjärelevalvekeskus.

Kui Sul on infot sündmuse asjaolude kohta või oled sündmust ise vahetult pealt näinud, võta palun ühendust liiklusjärelevalvekeskuse väärteomenetleja Lilia Protsykovaga aadressil lilia.protsykova@politsei.ee või numbril 612 5647. Iga väike infokild võib aidata kaasa suure pildi kokkupanemisele.