PÄEVA TSITAAT: Kaja Kallas kirjalikus pöördumises riigikogule: "Lisaeelarve on valuvaigisti, et piirangute leevenemise järel saaks majandus ja normaalne eluolu Eestis võimalikult kiiresti taastuda" - Kallas leiab, et lisaeelarvega tuleb aidata kriisi ohvreid, kel on pandeemia tõttu kadunud töö või palk.

PÄEVA NUMBER: 4/5 ehk 80% - Kui sa elad Lasnamäel, siis just nii suur on tõenäosus, et sinuga samas majas elab mõni koroonaviirusega nakatunu, rääkis venekeelsele Delfile Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. Kusjuures ta nendib ka, et tegelikult kõikide majade kohta neil info puudub, mistõttu nakatunutega kortermaju võib olla veelgi enam. Kolmandikus majades on koguni viis või enam nakatunut. Seetõttu saab Lasnamäe tuleval nädalavahetusel erakorraliselt süstimiseks ka 2000 doosi Pfizeri koroonavaktsiini.
Tallinn, 20.03.2020. Vladimir Svet Kesklinna linnavalitsuses oma asju pakkimas ja telefoni teel suhtlemas Presidendi kantselei ametnikuga.

PÄEVA ARTIKKEL: Raimo Poom kirjutab Eesti Päevalehes põhjustest, miks on koroonahaigete hospitaliseerimisperiood pea kaks korda varasemast lühem. Üheks peamiseks põhjuseks paistab olevat, et erinevalt mullu kevadest ei maksa riik enam valmisolekus koroonahaigete ravikohtade eest lisatasu. Nüüd makstakse haiglatele ka nende voodikohtade eest sarnaselt teistele ravikohtadele. See tähendab, et lisaraha saamiseks peab ka patsient sees olema. Seetõttu pole haiglatel mingit põhjust varukohti luua.

18. märtsi olulisemad arengud:

Valter Vaha kohtuistung lükkus süüdistatava puudumise tõttu edasi
Riina Sikkut