Soov järelmaksuga kaupu osta aina kasvab


Kuigi varem osteti järelmaksuga enamjaolt näiteks sõidukeid, soovib tänapäeval aina rohkem kliente osta sellisel viisil ka väiksemaid esemeid, näiteks telefone, sülearvuteid ja tahvelarvuteid koos lisaseadmetega, nagu nutikellad ning kõrvaklapid.

iDeali müügitrendid näitavad kasvu kõikides nutiseadmete valdkondades, kuid peamiselt siiski nutitelefonide ja sülearvutite kategoorias.

„Võrreldes 2019. aastaga ostsid möödunud aastal kliendid järelmaksuga ligi 30% rohkem iPhone’i nutitelefone. MacBooki sülearvuteid aga ligi 10% rohkem,” sõnas iDeali teenindusjuht Marilin Ilp tarbimise muutuste kohta.

2020. aastal suurenes ka erinevate lisatarvikute ostmine üpriski palju. Inimesed hakkasid suuremat huvi üles näitama just Apple Watchi ja AirPodsi kõrvaklappide suhtes. Huvi nende vastu on jätkuvalt suur, mistõttu ennustatakse ka käesoleval aastal selliste seadmete järelmaksuga ostmise märkimisväärset kasvu.

Tarbijad planeerivad rahakasutust ette, sest soovivad valitud seadmeid kohe kasutama hakata



Nutiseadmeid ostetakse erinevatel põhjustel aina rohkem osade kaupa. Elutempo kiirenedes ei taha keegi enam oodata ja enda jaoks olulisi oste edasi lükata. Ostes seadme järelmaksuga, saavad kliendid seda kohe kasutama hakata, kuid maksta selle eest väiksemate kuumaksetena. Samal ajal võimaldab see suuremat vabadust oma väljaminekuid planeerida, sest järelmaksuga maksmisel pole vaja korraga suurt summat välja käia.

iDeali müügistatistika näitab, et siiamaani on järelmaksuga seadmeid ostnud just nooremad inimesed, kuid olukord muutub järk-järgult. Kuumakseteenuse vastu tunnevad üha rohkem huvi ka vanemaealised tarbijad.

Statistika põhjal ostavad praegusel ajal kõige rohkem järelmaksuga seadmeid just keskmise sissetulekuga töötavad inimesed vanuses 18–46 aastat. Huvitav on aga see, et naisterahvad on need, kes veedavad rohkem aega tooteid valides ja võrreldes, kuid tihtipeale ostu sooritamiseni ei jõua. Mehed seevastu valivad toodet väga lühikest aega, kuid sooritavad rohkem ostusid.

Uued võimalused ja teenused


Kasutajate muutuvaid vajadusi silmas pidades tutvustas iDeal hiljuti uut teenust Smart Deal, mis mitte ei võimalda osta ainult uusimaid iPhone’i mudeleid järelmaksuga, vaid muudab ka nende kuutasu odavamaks. Selle teenuse valimisel saavad kliendid säästa kuni 36% võrreldes teiste turul olevate pakkumistega.

„Tarbijad kipuvad oma nutitelefoni uuendama umbes iga kahe aasta tagant. Pärast seda perioodi soovib enamik osta uue seadme, kuid pidevalt tekib küsimus, mida teha vanaga. Just selle jaoks ongi Smart Deali teenus loodud. Meile oma vana iPhone’i tagasi tuues saab klient kohe sõlmida uue lepingu, mille tulemusena tekib võimalus maksta täiesti uue seadme eest madalamat kuutasu,” sõnas iDeal teenindusjuht Marilin Ilp.

Teenus töötab liisingu põhimõttel. See tähendab, et pärast 36-kuulise lepingu allkirjastamist esialgse tasuga 0 eurot saab klient toodet kohe kasutama hakata. Seejärel jagunevad kuumaksed 36 kuu peale, kuid kui klient soovib tagastada telefoni kahe aasta möödudes ja vahetada see uuema mudeli vastu, siis tuleb maksta vaid 24 kuu eest. Kui klient otsustab aga seadme alles jätta, tekib tal võimalus valida, kas maksta veel osamaksetena 12 kuud allesjäänud tasu või tasuda korraga lepingus märgitud jääkväärtus.

Kui klient otsustab telefoni tagastada ja uue mudeli valida, kohustub müüja olemasoleva seadme tagasi ostma vastavalt lepingus eelnevalt kindlaksmääratud jääkväärtusele. See võimaldab ka iga kahe aasta tagant oma telefoni värskendada ja soetada uusim iPhone’i mudel odavama hinnaga.

Pühendume keskkonnale ja jätkusuutlikkusele


Sellise järelmaksuga ostmise meetodi juures, kus pärast kokkulepitud perioodi saab toote müüjale tagastada ja uuema mudeliga asendada, on ökoloogiline aspekt väga oluline, eriti nutiseadmete puhul.

Smart Deali teenus, mis on mõeldud uusimate iPhone’i mudelite ostmiseks, töötab ringmajanduse põhimõtetel — luues uue tsükli, mille käigus ei visata kasutatud tooteid ära, vaid taaskasutatakse, pikendades seeläbi nende eluiga. See vähendab jäätmete hulka, energia- ja toorainevajadust ning üldist keskkonnamõju.

Apple pöörab jätkusuutlikule tarbimisele palju tähelepanu. Tootjale tagastatud iPhone’i alumiiniumit kasutatakse MacBook Airi ümbriste valmistamiseks. Olenevalt seisukorrast kasutatakse ka vanadest iPhone’i akudest eraldatud raskmetallist koobaltit uute patareide tootmiseks.

iPhone’i ostuga kaasa tulevad pakendid on valmistatud enam kui 90% ulatuses ringlussevõetud kiududest. Telefonid ise sisaldavad aga 98% taaskasutatud haruldaste muldmetallide elemente. Samuti liigutatakse 100% taastuvenergia tootmise suunas.

Jätkusuutlikkus on oluline ka autoostjate jaoks. Suundumused näitavad, et järelmaksuga on enamasti ostetud just uued või vähekasutatud autod, mille keskkonnamõju on oluliselt väiksem. Seda tüüpi rahastamist kasutatakse sageli ka keskkonnasõbralike sõidukite ostmiseks.

Rohkem informatsiooni Smart Deali teenuse ja tingimuste kohta leiad SIIT:


Jaga
Kommentaarid