Jüri Ratase poolt hääletas 63 Riigikogu liiget. Tema vastaskandidaat Henn Põlluaas sai 20 saadiku toetuse.

Kokku osales esimehe valimistel 98 Riigikogu liiget.15 hääletussedelit olid kehtetud.

Jüri Ratase kandidatuuri seadis üles Eesti Keskerakonna fraktsiooni esimees Mailis Reps.

Aseesimeeste valimistel esitas Eesti Reformierakonna fraktsiooni esimees Mart Võrklaev Riigikogu aseesimehe kandidaadiks Hanno Pevkuri ja Eesti Konservatiivse Erakonna fraktsiooni liige Siim Pohlak aseesimehe kandidaadiks Martin Helme.

Aseesimeeste salajasest hääletamisest võttis osa 93 Riigikogu liiget. Hanno Pevkuri poolt hääletas 59 Riigikogu liiget ja Martin Helme poolt hääletas 28 Riigikogu liiget. 6 hääletussedelit oli kehtetud.
Vastavalt saadud häälte arvule valiti riigikogu esimeseks aseesimeheks Hanno Pevkur ja teiseks aseesimeheks Martin Helme.

Sotsiaaldemokraatide juht Indrek Saar ütles Toompea lossis viibivale reporterile, et Keskerakonnale esitatud kahtlus korruptsioonis osutub tõeks, siis ei saa täna suure tõenäosusega riigikogu esimeheks valitav Jüri Ratas seda ametit enam pidada. Reformierakondlane Jürgen Ligi kiitis Ratast kui head juhti ning lausus, et tema erakonnakaaslased hääletavad üheselt endise peaministri poolt.


"On ju selge, et võidusõimalust mul ei ole," möönis praegune riigikogu esimees Põlluaas Delfile antud intervjuus, kuid lisas, et tema koduerakond ei pidanud sobivaks, et Ratas jääks ainsaks kandidaadiks sellele kohale.