„Venemaa suursaadik USA-s A. Antonov lendab 20. märtsil Moskvasse konsultatsioonidele. Kohtumiste käigus Venemaa välisministeeriumis ja teistes ametkondades kavatsetakse arutada teid kriisis olevate Vene-Ameerika sidemete parandamiseks,” öeldakse saatkonna kommentaaris, vahendab Interfax.

Saatkond märkis, et kujunenud olukord on Washingtoni eesmärgipärase poliitika tagajärg, ning süüdistas USA-d kahepoolse koostöö sisuliselt teadlikult tupikusse ajamises.

„Administratsiooni ebakonstruktiivne kurss meie riigi suhtes ei vasta Venemaa ega USA huvidele ning Ameerika juhtide teatud läbimõtlemata avaldused seavad üldse kokkuvarisemise ohtu ka ilma selleta liigselt vastasseisulised suhted,” teatas saatkond.

Saatkonna sõnul on Venemaa dialoogi arendamise poolt ÜRO julgeolekunõukogu kahe alalise liikme vahel, kes kannavad erilist vastutust rahvusvahelise rahu ja julgeoleku eest. Saatkond teatas, et head ja pragmaatilised suhted Venemaa ja USA vahel vastavad mõlema riigi rahvaste ja rahvusvahelise kogukonna ootustele.

„Meie jaoks on peamine kindlaks määrata, millised võivad olla teed, et parandada raskes seisus olevaid Vene-Ameerika sidemeid, mille Washington on viimastel aastatel sisuliselt tupikusse ajanud. Me oleme huvitatud sellest, et mitte lubata nende pöördumatut allakäiku, kui ameeriklased teadvustavad sellega seotud riske,” öeldakse Venemaa välisministeeriumi ametliku esindaja Maria Zahharova kommentaaris.

Eile teatas Venemaa välisministeerium, et suursaadik Antonov kutsuti Moskvasse konsultatsioonidele, eesmärgiga analüüsida, „mida teha ja kuhu liikuda suhete kontekstis USA-ga”.

USA president Joe Biden süüdistas eile telekanalile ABC News antud intervjuus Venemaad USA 2020. aasta presidendivalimistesse sekkumises ja vastas jaatavalt küsimusele, kas Venemaa president Vladimir Putin on tapja.