„Kutsume Lasnamäe perearstide nimistutes olevaid 70-aastaseid ja vanemaid inimesi registreerima end vaktsineerimisele, mis leiab aset eelseisval nädalavahetusel. Oluline on rõhutada, et selleks eraldatakse Pfizeri vaktsiin, mille osas peaksid just eakatele inimestele olema madalamad riskid. Koroonaviiruse levik Lasnamäel on kriitiliselt kõrge ja ainult vaktsineerimine saab ära hoida haiguse rasket kulgu ning lõpuks peatada epideemia,“ kommenteeris Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Vaktsineerima oodatakse 70ndates eluaastates inimesi, kes on Lasnamäe perearstide nimekirjades. 80-aastaste ja vanemate inimestega võtavad täiendavalt ühendust nende perearstid.

Vaktsineerimisele saab ent kirja panna kas elektrooniliselt (digilugu.ee või digiregistratuur.ee) või helistada telefonil 699 8040. Telefoni kaudu registreerimine toimub neljapäeval (18. märtsil) ja reedel (19. märtsil) kell 9.00-18.00. Oluline on märkida, et eakaid inimesi saavad vaktsineerimisele registreerida ka nende lähedased.

Lasnamäel toimub vaktsineerimine Lasnamäe Medicumis aadressil Punane 61 laupäeval (20. märtsil), pühapäeval (21. märtsil) ja esmaspäeval (22. märtsil). Kohale saab bussidega 31, 35, 44, 50, 54, 55, 58, 65 ja 66. Autoga tulijatele avatakse Punase tänava ääres tasuta parkla. Vaktsineerimisele tulevaid isikuid palutakse kaasa võtta isikut tõendav dokument ja kindlasti teavitada, juhul kui nad ei saa vaktsineerimisele kohale ilmuda.

Lasnamäe perearstide nimistutes olevate eakate vaktsineerimine toimub samal ajal Maardu ja Loksa eakate vaktsineerimisega, need korraldab haigekassa koostöös Medicumi ja kohalike omavalitsustega. Kampaania raames plaanitakse süstida ca 2000 doosi Pfizer/BioNTech vaktsiini.