Adlas tõdes, et kiirabitöötajad puutuvad oma töös kokku patsientidega, kes on saanud koroonaviiruse oma lähedastelt, kes nakkusesse hooletult suhtuvad, vahendab ERRi uudisteportaal.

"Me puutume nende ohvritega kokku. Põhiline nakatumiskoht on kodu ja töökoht. Ehk nooruk, kes käib oma peol, vaatab ta siis Eurovisiooni või midagi muud, aga ta seal lõbutseb, ise ei kannata, tal ei ole pärast väga halb, vähemalt haiguse tõttu. Ta toob selle koju, nakatab oma vanemaid ja need vanemad kas jäävad ise raskelt haigeks või lähevad tööle ja nakatavad oma töökaaslasi. Ja piltlikult on alati nende inimeste surmas ju keegi süüdi, keegi teine neid nakatas. Seetõttu on sellisest uskmatusest või julmast suhtumisest teiste tervisesse meedikul äärmiselt keeruline aru saada," rääkis Adlas.

"Meil võib rahuajal olla erinevaid arusaamu. Arvame, et meie ühiskonda kindlasti rikastavad need, kes maailma erinevalt tajuvad. Vahel tuleb isegi kümne rumala mõtte kohta ka üks tark mõte ja see aitab edasi. Aga epideemia, suure häda ajal, mis on maad ja rahvast tabanud, tuleb käituda nii, nagu targemad ütlevad ja kindlasti on siin mask, isolatsioon ja vaktsineerimine "must" (ingl k - kohustus), selle vastu ei tohi eksida," lisas ta.

Adlas tõdes, et kuigi kiirabi töötab praegu väga suures koormuses, ei jäeta patsiente hätta ning vajadusel haiglasse viimata.