PÄEVA TSITAAT: Maia Uusküla: "Ei, need ei muuda meid saba ja sarvedega inimesteks. See jupike informatsiooni, mis meile süstitakse sisse, et organism lühiajaliselt toodaks ogavalku. See ei lülitu genoomi ja ei hakka seda ogavalku ka lõpmatuseni tootma. See on selles mõttes täiesti ohutu." - Ravimiameti ohutusjärelevalve büroo juht Maia Uusküla selgitas tänases vaktsineerimise infotunnis, et GMO-d sisaldavad vaktsiinid ei ole geeniteraapiad ning on ohutud.

PÄEVA NUMBER: 2,5 miljardit - Just nii palju tuleb Eestil tänavu laenu võtta. Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on selle sees on nii lisaeelarve kui ka põhieelarve kulude katmiseks vajaminev raha. Tõenäoliselt võib riigi võlakoorem paisuda 6 miljardi euroni.

PÄEVA ARTIKKEL: Joosep Tiks kirjutas Eesti Päevalehes, et vaktsiinitootja AstraZeneca vedas Euroopa Liitu alt. Kui alguses lubas AstraZeneca, et Euroopa heaks pannakse tööle neli vabrikut, siis tegelikult tuleb vaktsiini ainult ühest. Kogused kahanevad kolossaalselt ja lubadusi ei täideta. Kogu Euroopa Liidul jääb sel kuul saamata vähemalt 60 miljonit vaktsiinidoosi.

17. märtsi olulisemad arengud:

Partii AstraZeneca vaktsiini
Maskivastaste meeleavaldus Vabaduse platsil novembris, kas täna enam kui 700 koroonasse surnu taustal on mõni neist oma meelt muutnud? Kindel igatahes see, et politsei veel niipea maski mittekandmise eest trahv teha ei saa.
Koroonaviirus SARS-CoV-2

  • Inimesed, kes kahtlustavad nakatumist koroonaviirusega, peaksid võtma ühendust oma perearstiga, küsima nõu perearsti nõuandeliinilt 1220 (välismaalt +372 634 6630) või koroonaviirusega seotud küsimuste jaoks loodud numbril 1247 või vajadusel kutsuma kiirabi, helistades hädaabinumbril 112.
  • COVID-19 haiguse sümptomid on sarnased gripile. Viiruse levinumad sümptomid on köha, palavik ja hingamisraskused. Parim kaitse nakkushaiguse leviku vastu on käte pesemine ja inimestega kontaktist hoidumine.
  • Loe lähemalt koroonaviiruse ja kehtivate piirangute kohta valitsuse erileheküljelt kriis.ee!