„Ta maksab selle eest,” ütles Biden intervjuus telekanali ABC saatele Good Morning America”. „Meil oli suhtelist pikk ja hea jutuajamine. Vestlus algas nii: „Mina tunnen sind ja sina tunned mind. Kui ma teen kindlaks, et see toimus, ole valmis.””

Bidenil oli Putiniga esimene telefonivestlus jaanuari lõpus. Valge Maja teatas toona, et Biden võttis Putini ette mitmetes küsimustes, sealhulgas uuris ta USA 2020. aasta presidendivalimistesse sekkumise, ulatusliku Solarwindsi küberrünnaku, Vene opositsionääri Aleksei Navalnõi mürgitamise ja teadete kohta Venemaa välja pandud pearahadest USA sõdurite tapmise eest Afganistanis.

Biden ei avaldanud intervjuus ABC-le rohkem detaile selle kohta, millist hinda Putin maksma hakkab, aga on oodata, et Bideni administratsioon teeb juba järgmisel nädalal teatavaks uued sanktsioonid, teatasid kolm välisministeeriumi ametnikku CNN-ile.

Putin juhtis tõenäoliselt katseid kallutada 2020. aasta presidendivalimiste tulemust Donald Trumpi kasuks, öeldakse eile avaldatud USA luureraportis.

Riikliku luuredirektori büroo avaldatud 15-leheküljeline raport lisab kaalu pikaajalistele süüdistustele, et mõned Trumpi kõrgetasemelised kaastöötajad mängisid Moskva mängu, kui võimendasid Venemaaga seotud Ukraina tegelaste süüdistusi tollase presidendikandidaadi Bideni aadressil. Raportis lisatakse uusi tõendeid selle kohta, et Putin kas juhtis või vähemalt kiitis heaks valimistesse sekkumise Trumpi kasuks.

Intervjuus meenutas Biden ka oma 2011. aasta jutuajamist Putiniga Kremlis.

Biden väitis, et ütles Putinile, et ei usu, et Putinil on hing. Putini vastus oli Bideni sõnul: „Me mõistame teineteist.”

„Vaadake, kõige tähtsam asi välismaa juhtidega asju ajades, ja ma olen oma karjääri jooksul neist paljudega asju ajanud, on lihtsalt teist meest tunda,” ütles Biden ABC-le.

Kui intervjueerija George Stephanopoulos küsis, kas Bideni arvates on Putin tapja, vastas Biden: „Arvan tõesti.”

„Näete varsti, mis hinda ta maksma hakkab,” ütles Biden. „On kohti, kus on meie mõlema huvides koostööd teha. Sellepärast uuendasin ma temaga START kokkulepet. See toimus samal ajal, kui ta teeb seda, aga on ülekaalukalt inimkonna huvides, et me vähendaksime tuumasõja väljavaadet.”