Suurbritannia on varem oma tuumarelvaarsenali kärpinud ja 2010. aastal seadis valitsus 2020. aastate keskpaiga perioodiks laeks 180 lõhkepead. Johnson tühistas varasema piirangu ja teatas, et lõhkepeade arv tõuseb nüüd maksimaalselt 260-ni, vahendab Reuters.

Oma julgeoleku- ja riigikaitseülevaates teatas Suurbritannia, et on silmitsi ohtudega tuumarelvastatud riikide, tuumarelva omandada püüdvate riikide ja riikide toetatud tuumaterrorismi poolt ning on vaja tema oma tuumaheidutust, et tagada oma ja liitlaste julgeolek.

„Mõned riigid suurendavad ja mitmekesistavad praegu oma tuumaarsenale,” teatas Briti valitsus. „Ülemaailmse konkurentsi suurenemine, väljakutsed rahvusvahelisele korrale ja potentsiaalselt segadust tekitavad tehnoloogiad kujutavad kõik endast ohtu strateegilisele stabiilsusele.”

Suurbritannia teatas ka, et kavatseb asendada oma praeguse tuumalõhkepea uuega, mis jääks arsenali ehitatava nelja uue tuumaallveelaeva kogu elueaks ja mis võetaks relvastusse 2030. aastate alguses.

Suurbritannia teeb koostööd USA-ga, et tagada, et uus lõhkepea sobiks ballistilistele rakettidele Trident.

Praeguste allveelaevadega jääb Suurbritannia senise poliitika juurde, mis näeb ette, et üks neljast tuumaheidutusallveelaevast on pidevalt patrullimas.