Soome heategevuslike ja rahu eest seisvate organisatsioonide koalitsioon juhtis hääletust, mille tulemusel lisandub enam kui 3000 nutitelefonis kättesaadavale emotikonile veel üks olulist sõnumit kandev sümbol, vahendab The Guardian.

Kampaania raames olid valikus mitmed teisedki ideed: näiteks viinapuu lehtedega kaetud süda; kaks eri rassist inimest, kes käed südame ees kokku löövad; süda, millele on pandud plaaster jpm.

"Meie tänapäevases digitaalses suhtluskultuuris on emotikonid hädavajalikud, et väljendada inimlikke tundeid sõnadeta," ütleb Tuomo Pesonen Soome Evangeelsest Luterlikust kirikust, mis on #forgivemoji kampaania üks juhtorganisatsioone.

"Olime üllatunud, kui mõistsime, et ametlikus emotikonivalikus on mitmeid tüüpi kasse ja isegi kaks zombit, kuid andestamist väljendavat emotikoni pole."

Ta selgitas, et nende kampaania püüab kogu maailmas edendada rahu ja vastastikuse mõistmise sõnumit ning et loodetavasti julgustab tulevane emotikon inimesi andestama ka oma igapäevases elus.

Kampaania korraldajad kutsuvad Unicode konsortsiumi lisama oma võiduidee emotikonide kollektsiooni, mida kasutavad miljonid nutitelefonide kasutajad üle maailma.

Leppimine aitab sõlmida rahu ja sellist olulist sõnumit peaks olema võimalik teiste toredate ja kentsakate emotikonide kõrval jagada.

Antti Pentikäinen raskustes inimesi abistavast mittetulundusühingust Deaconess Foundation märgib, et leppimine on rahu säilitamise võti. "Ilma selleta jätkuvad konfliktid tsüklitena ja süvenevad. Peame kiiresti leppimist paremini õppima. Neid oskusi on vaja kõikjal. Erinevad viisid vabandamise ja andestamise julgustamiseks on selle oluline osa ja see hõlmab ka sotsiaalmeedia keskkonda,” usub Pentikäinen.

Jaga meiega oma koroonaaja kõige positiivsemat lugu ja võida Rademari kinkekaarte! Lugusid ootame aadressil jagamehead@delfi.ee. Loe rohkem SIIT!