Viimased olulisemad arengud:

  • Valitsus leppis kokku lisaeelarves, lisaeelarve suurus on 641, 4 miljonit eurot. Enim raha - 102 miljonit eurot - läheb palgatoetusesse. Eraldi eelarve rida on ka vaimse tervisega seotud kuludele, kuhu panustatakse 2,6 miljonit eurot. Vaata loost lähemalt graafikut, kuidas miljonid täpselt jaotuvad.
  • Tartusse plaanitakse rajada vaktsineerimiskeskus, teatas Tartu abilinnapea Mihkel Lees. Vaktsineerimiskeskuses loodetakse vaktsineerida päevas 1000-1500 inimest. Vaktsineerimisele saab aegu broneerida siis, kui vajalikud vaktsiinikogused on saabunud. Sellest antakse teada kliinikumi ja Tartu linna infokanalites.
  • Ida-Tallinna Keskhaigla avas neljanda Covid-19 patsientidele mõeldud osakonna 24 voodikohaga. Kokku on haiglas nüüd 151 Covid voodikohta, neist 23 on teise astme ja 9 kolmanda astme intensiivravi kohad. "Need 151 voodikohta on meie personali hulka arvestades praegu meie lagi. Edaspidi saab uute Covid kohtade lisamine olema väga problemaatiline," ütles dr Allikvee. Peaminister Kaja Kallas nentis samuti, et haiglad vaevlevad peaasjalikult personalipuuduses ning kutsus seetõttu üles erasektoris töötavaid meditsiiniõdesid haiglatesse appi minema.
  • Vabariigi Valitsuse tellitud liikumisanalüüs näitab, et inimeste liikumine on alates täiendavate piirangute kehtestamisest 11. märtsil vähenenud ning sarnaneb eriolukorraaegse ajaga. "Võrdlesime 12. märtsi liikumisi kahe eelneva reedega ja nägime, et pärast lisapiirangute kehtestamist on liikumine vähenenud kõigis maakondades 5–7 protsendipunkti. Kõige aktiivsemalt liigutakse Harju ja Tartu maakonnas,” ütles Statistikaameti peadirektori asetäitja Andres Kukke.

Loe Delfi otseblogi ja ole kursis päevasündmustega: