Vaktsineerimisbüroo tervishoiuministeeriumi struktuuriüksusena likvideeritakse. Riiklikus Terviseteenistuses (NVD) luuakse samal ajal uus allüksus, mis hakkab vaktsineerimisprotsessi koordineerima. See saab juurde personali ja raha, vahendab LSM.

Vaktsineerimisbüroo praegused töötajad võeti tööle konkursikorras. Nad jätkavad tööd projekti koordineerimisel NVD-s. Palgad määratakse kindlaks riigiametite palgasüsteemi järgi.

Vaktsineerimisbüroosse kandideeris omal ajal tööle 416 inimest, kellest valiti välja viis professionaali, kellel on projektide juhtimise kogemus üleriiklikul ja rahvusvahelisel tasemel. Büroo juhiks sai endine Läti laulupidude tegevdirektor Eva Juhņēviča.

Eile teatati ka, et vaktsineerimiskeskustesse otsitakse kiiresti umbes 700 inimest, kellest enamik peaksid olema õed ja arsti abid.

Personali otsingud algasid alles eelmise nädala lõpus, kui pandi üles teated vabade töökohtade kohta.

Läti tervishoiuministeerium kavatseb personali puuduse lahendada igapäevaselt vaktsineerimisega mittetegelevate meditsiinitöötajate ümberõpetamisega. Kursused algasid 11. märtsil, aga huvi on seni väike olnud, ennast on kirja pannud umbes sada inimest. Ministeerium lootis saada kokku kuni 500 huvilist.

Vaktsineerides seitse päeva nädalas ja 16 tundi päevas loodetakse Lätis süstida üle 150 000 inimese nädalas.