Hädaolukorra meditsiinijuht ja Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule sõnul hakkavad piirangud mõju avaldama alles mõne nädala pärast. Praegu töötavad haiglad oma võimete piir ning koroonapatsientide arvu kasvades hakkab kannatama ravikvaliteet.

Selleks, et niigi nappivat personali motiveerida suure koormusega ning ületundiderohket tööd COVID-osakondades tegema, palusid haiglajuhid jätkata 1,5 tariifiga tasustamist. Teatud määral on täna abi ka kaitseliidust, mis toetab haiglaid vajaliku tehnikaga ning tööjõuga. Viimaste puhul on siiski vajalik teatud ümberõpe.

Ida-Tallinna Keskhaigla uhatuse esimees Ralf Allikvee sõnul oleks pidanud juba sügisel suurendama vastuvõttu õdede koolitusse. Ta avaldas lootust, et sel aastal seda tehakse.

Haiglajuhid ei pea kuigi realistlikuks, et personalipuudust aitaks lahendada naaberriikidelt abi palumine. Vaja on sadades inimesi, mitte üksikuid, selgitasid nad. Ka ei pea nad täna vajalikuks meditsiinitehnika laenamist.

Istungile on kutsutud hädaolukorra meditsiinijuht ja Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule, Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse liige ja ülemarst Peep Talving, Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov, Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee, Rakvere haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev, Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler, Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ning riigikontrolör Janar Holm.