"Politseile teatati, et 10. märtsil kella 17.15 ajal toimus Tallinnas Rannamõisa teel Pikaliiva bussipeatuse juures liiklusõnnetus, milles rohelise lubava fooritulega sõiduteed ületanud 9-aastasele poisile sõitis otsa linna poolt tulnud sõiduauto," ütles PPA pressiesindaja Annika Maksimov.

Kokkupõrke tagajärjel kukkus poiss teele. Kui poiss püsti tõusis, sõitis sõiduauto minema lapse olukorra üle huvi tundmata. Politseid ega kiirabi sündmuskohale ei kutsutud.

"Jalakäija on kokkupõrkes sõidukiga alati nõrgem osapool ning vahetult pärast õnnetust ei pruugi inimene vigastusi tajuda. Eriti kehtib see laste puhul, keda õnnetus võib sedavõrd ehmatada, et nad kardavad abi paluda või ei taju olukorra tõsidust. Seepärast tuleb jalakäijatega juhtunud liiklusõnnetustest alati Häirekeskusele teada anda," rõhutas Maksimov.

Seoses liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude ja sõiduki väljaselgitamisega palub politsei abi pealtnägijate leidmisel. Kõigil, kes sattusid õnnetust pealt nägema, palutakse kirjutada aadressile merle.krenstrauch@politsei.ee või põhja.lmt@politsei.ee.

Sel aastal on Tallinnas juhtunud 49 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles on viga saanud 19 jalakäijat.