Viimased olulisimad arengud:

  • The New York Times avaldas tabeli, millest nähtub, et Eesti on nakatumisnäiduga teistest ette rebinud, olles nüüd maailmas kõige kõrgemal, seega halvimal kohal. Eesti viis tabeli tippu suhteline nakatumisnäit miljoni elaniku kohta, seda kinnitab andmebaas Our World in Data. Rohkem infot siin.
  • Eilse päeva jooksul tehti Eestis kokku 11 128 vaktsineerimist, mis on seni suurim ühes päevas tehtud vaktsineerimiste arv, teatas sotsiaalministeerium.
  • Politsei- ja piirivalveameti kriisijuht Vallo Koppel selgitas täna, et politsei teeb piirangute järelevalvet teiste politsei tavapäraste tegevuste arvelt. Ta loetles ette arve: 1. märtsist kuni eilseni kontrollis politsei vähemalt 5756 erinevat objekti, eilse päeva jooksul 531 objekti. Politsei on käinud meelelahutusobjektidel, vaadanud, et need oleks suletud

. Eile käis politsei kontrollimas 38 meelelahutusasutust. Märtsi kuu jooksul on politsei teinud kaubanduskeskustesse 3788 kontrollkäiku. Kogu statistika saadaval siit!
  • Terviseameti peadirektor Üllar Lanno kuulutas tänasel pressikonverentsil, et koroonaviirus on jõudnud ka riigi viimasesse nakkusest katmata piirkonda - siiani viirusevabana püsinud Ruhnu saarel on tuvastatud esimene nakatunu.
  • Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 7237 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 1358 ehk 18,8% testide koguarvust. Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 86, haiglaravi vajab 658 patsienti. Eestis on COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 122 087 inimesele, kaks doosi on saanud 50 691 inimest. Rohkem infot siit!

Loe Delfi otseblogi ja ole päevasündmustega kursis!