Viimased olulisemad arengud:

  • Euroopa Ravimiameti Inimravimite komitee tänase positiivse hinnangu põhjal soovitab Euroopa Ravimiamet juba neljandale koroonavaktsiinile Euroopas tingimustega müügiloa andmist. Tegemist on Janssen-Cilag International N.V. arendatud COVID-19 vaktsiiniga ehk paljuräägitud Johnson&Johnsoni vaktsiin. Lisainfo siin!


Täna päeval kontrollis Tallinnas munitsipaalpolitsei näiteks ka ühistranspordis maskide kandmist ning varustas maskiga neid, kelle seda ees polnud:

  • Suure tõenäosusega saab täna Euroopa Ravimiameti heakskiidu ka Johnson&Johnsoni koroonavaktsiin. Tegemist oleks olulise sammuga, sest ameeriklaste koroonavaktsiin vajab vaid ühte doosi ning võimaldaks seeläbi vaktsineerimistempot märkimisväärselt tõsta. Esialgu peaksid esimesed doosid Eestisse saabuma aprilli keskel, kuid Irja Lutsari sõnul võib see juhtuda ka varem: “Kui nad peaksid muidugi juba homme müügiloa saama, siis ehk kiirendatakse ka tootmist seda näeb jooksvalt."
  • Eesti on 100 000 elaniku kohta nakatumiste arvult endiselt Euroopas teisel kohal, meid edestab vaid Tšehhi. Tšehhis on sügisel ees ootamas ka valimised ning valitsuse ebaõnnestumine koroonakriisis on riigis valimisvõidu nimel konkureerima tõstnud Piraadipartei.
  • Ka esimese kuni neljanda klassi lapsed lähevad distantsõppele. Lasteaiad jäävad küll avatuks, kuid haridusminister Liina Kersna soovitab võimalusel ka lasteaialapsed koju jätta.
  • Kui teisipäeval teatas lasteaedade kohatasu peatamisest Tartu, siis eile tegid seda ka mitmed teised omavalitsused, näiteks Pärnu ja Tallinn. Samuti andis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart teada, et eesliinitöötajate lastele avatakse ööpäevaringne lepsehoiuteenus.
  • Peaminister Kaja Kallas teatas eile sotsiaalmeedias, et Euroopa Liidu ühishanke raames õnnestub Eestil märtsis lisaks saada 11 000 doosi Pfizeri koroonavaktsiini.