Interneriplatvorm Downdetector fikseeris häired Venemaa ühe suurema sideoperaatori Rostelekomi teenuses. Kell 12.30 Moskva aja järgi ei pääsenud 92% kasutajatest internetti, vahendab RBK.

Rostelekomi esindaja teatas, et toimus seadmete rike.

„Probleemi lokaliseeritakse. Lähimal ajal võrgu töövõime taastatakse,” teatas Rostelekomi pressiteenistuse esindaja, kes ei osanud öelda, kas rike oli seotud sellega, et Roskomnadzor hakkas piirama Twitterile ligipääsu kiirust.

TASS teatas hiljem, et Rostelekomi president Mihhail Ossejevski ütles, et rike ei olnud Roskomnadzori tegevusega kuidagi seotud.

„See on tehniline probleem, me taaskäivitame praegu tarkvara, programmidega tuleb sellist asja ette,” ütles Ossejevski.

Twitterit aeglustati Venemaal selle tõttu, et sealt ei kõrvaldata õigusvastast sisu, teatas Roskomnadzor.

„Eesmärgiga kaitsta Venemaa kodanikke ja sundida internetiteenust täitma seadusandlust Vene Föderatsiooni territooriumil on Twitteri suhtes 2021. aasta 10. märtsist tarvitusele võetud tsentraliseeritud reageerimise meetmed, nimelt teenuse töö kiiruse esmane aeglustamine „vastavalt reglemendile”. Aeglustamine toimub 100% mobiilseadmetes ja 50% statsionaarsetes seadmetes,” teatas Roskomnadzor.

Roskomnadzor lisas, et kui Twitter jätkab Vene seaduse nõuete eiramist, võidakse minna kuni blokeerimiseni välja.

Roskomnadzori väitel ei kõrvalda Twitter alates 2017. aastast sisu, mis kallutab alaealisi enesetapule ning mis sisaldab lapspornot ja informatsiooni narkootiliste ainete tarbimise kohta.