Tartu avariipolitseinik Aare Sulg kirjeldas, et esialgsetel andmetel hakkas Tartu suunas sõitnud Audi A3 juhtinud mees tegema möödasõitu tema ees peatunud ja vasakpöörde võimalust oodanud sõidukist.

„Paraku märkas Audi juht liiga hilja, et vastassuunast liigub vastu kaitseväe sõidukite kolonn. Ta kaotas möödasõidul sõiduki üle kontrolli ning põrkas kokku talle vastu liikunud kolonnis sõitva esimese veoautoga,“ kirjeldas politseinik.

Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et Audi roolis olnud 33-aastane mees sai paraku surmavaid vigastusi. Lisaks temale olid sõiduautos veel 29-aastane mees ja 21-aastane naine, kes said viga ja viidi haiglasse.

Avariis osalenud veoautot juhtis 20-aastane mees ning samas masinas oli veel üks kaasreisija. Neist kumbki õnnetuses viga ei saanud.

Sule sõnul võis antud juhul oma roll raskes avariis olla ka tõigal, et Audil olid all suverehvid, mis tänastes talvistes oludes äkilisematele manöövritele lihtsalt ei reageeri.

Ta märkis, et kuigi seadus lubab praegusel kuupäeval juba suverehvide kasutamist, ei ole aastaajad alati vennad. „Praegusel ajal, mil ilm on niivõrd muutlik, tuleks rehvivalikul alati aknast välja vaadata ning hinnata rehvivalikul tegelikku olukorda, mis ka ilma muutudes kriitilisemal hetkel teel püsida aitab,“ nentis ta.

Edasises uurimises selgitatakse kõik täpsemad üksikasjad, sealhulgas ka autojuhi kainus.

Jaga
Kommentaarid