Neljapäevast hakkavad kehtima uued, märksa karmimad piirangud, millega pannakse riik sisuliselt lukku. Suuremalt jaolt vastavad need piirangud Lutsari sõnul sellele, mida nõukoda soovitas. "Midagi välja küll ei ole jäänud," ütles Lutsar, kuid möönis, et isiklikult oleks ta algkoolid lahti jätnud.

Kuigi meie naaberriigid Läti ja Soome on viiruse leviku peatamiseks komandanditunni kas juba sisse seadnud või teevad selleks ettevalmistusi, siis Lutsar sellist lähenemist ei poolda. "Komandanditund ja sõjaväe tänavale toomine nõuavad ikka teisi olukordi," arvas ta.

Lutsar selgitas, et tänases olukorras on kõige tähtsam nakatumisnäitaja alla tuua. Seda saab teha vaid inimestevahelisi läbikäimisi piirates. "Kui inimestevahelisi kontakte ei ole või me viime need võimalikult madalaks, siis ei saa see viirus enam levida. Nii lihtne see asi ongi."

Sellel eesmärgil komandanditunni kehtestamist ei pea teadusnõukoja juht siiski proportsionaalseks. Lutsar märkis, et täna ei ole ükski riik läinud seda teed, et oleks kehtestanud terve läbivalt kogu ööpäeva kestva komandanditunni, vaid ikka õhtustel aegadel, selleks, et sotsiaalseid läbikäimisi piirata. "No kuulge, inimesed, kas meil tõesti on vaja sõjaväge ja politseid ütlemaks, et ärge pidage pidusid. See tundub mulle ebaproportsionaalne," lausus Lutsar.

Teadusnõukoda kohtub uuesti tuleval esmaspäeval.