Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka ütles, et praeguses olukorras on oluline anda inimestele selge info, millal ja kus ning millise vaktsiiniga on neil võimalus lasta end vaktsineerida. „Eestis on kaitsepoogitud rohkem kui 100 000 inimest. Esmaspäevahommikuse seisuga on Eestis manustatud 146 392 vaktsiinidoosi, millega oleme tõusnud Euroopa Liidus 5. kohale. COVID-19 vastu vaktsineerimise tempo on seitse nädalat järjest tõusnud ja kasvab edasi. Märtsis suurenevad nii Eestisse jõudvad vaktsiinitarned kui ka perearstikeskuste saadavad vaktsiinikogused. Oluline on tagada tõhus logistika ja võimalikult kiire vaktsineerimistempo. Niiviisi tegutsedes on lootus suve harjumuspärasel moel nautida,“ rääkis Kotka.

Komisjoni esimees märkis, et tänasel vaktsineerimise korraldamise arutelul osalejate ring on võimalikult laia spektriga, et katta kõik võimalikud küsimused, mis Riigikogu liikmetel on COVID-19 vaktsineerimise probleemide kohta tekkinud.

Ettekande teevad tervise- ja tööminister Tanel Kiik, Eesti haigekassa esindaja Maivi Parv, terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ning Eesti perearstide seltsi juhatuse liige dr Elle-Mall Sadrak.

Riigikogu istung algab kell 10 ja olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu on kavas teise päevakorrapunktina.