President Emmanuel Macron ütles oma järelehüüdes, et 69-aastane Dassault armastas Prantsusmaad ja tema surm on suur kaotus, vahendab BBC News.

Dassault oli tööstur Serge Dassault’ poeg. Dassault’ grupp ehitab muu hulgas hävituslennukeid Rafale ja on ajalehe Le Figaro omanik.

Dassault valiti Prantsusmaa parlamendi alamkoja Rahvusassamblee liikmeks 2002. aastal ja ta esindas Põhja-Prantsusmaal asuvat Oise’i piirkonda.

Paremtsentristlikku erakonda Vabariiklased (Les Républicains) esindanud Dassault’d peeti Forbesi andmetel rikkuselt maailma 361. inimeseks, kelle varade suurus oli 6,3 miljardit eurot.

Helikopter, milles Dassault viibis, kukkus alla Deauville’i lähedal kohaliku aja järgi kella 18 ajal, teatasid allikad AFP-le. Allikate teatel hukkus ka piloot. Rohkem inimesi pardal ei olnud.

Prantsusmaa tsiviillennundusametkonna uurijad teatasid Twitteris, et helikopter AS350 Écureuil kukkus alla õhkutõusmisel eramaalt.

Dassault’l oli kolm last.

Dassault’ vanaisa Marcel Dassault asutas ettevõtte Dassault Aviation, mis tootis Esimese maailmasõja ajal lennukipropellereid.

Pärast Marceli surma 1986. aastal määras Serge Olivier’ ettevõttes tsiviillennukite strateegia juhiks. 2011. aastal määrati Olivier Groupe Dassault’ nõukogu esimeheks.

Hiljem astus Dassault oma ametist nõukogus tagasi, et vältida poliitikuna huvide konflikte.