Tartu ja Tallinna Qvalitase arstikeskustel oli näiteks sellel nädalavahetusel võimekus vaktsineerida 2300 60–69-aastast riskirühma kuuluvat inimest, kuid kahe linna peale kokku kasutas seda võimalust sellel nädalavahetusel aga vaid ligi 600 inimest, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Qvalitase teenindusjuht Anneli Mäeots nentis, et sellest on väga kahju, sest meditsiinipersonali valmisolek oli tunduvalt suurem kui oli registreerunuid.

Haigekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemanni sõnul sooviti teada saada, kui paljud tulevad vaktsineerima, kui neid meili teel kutsutakse.

Viimastel päevadel suunas ligi 5000 inimest oma eesti.ee riikliku postkasti ümber isiklikule meiliaadressile. Alates 1. märtsist saadeti aga üle 13 000 vaktsineerimise meeldetuletuse, millest ligi 60 protsenti ei jõudnud inimese isiklikule meiliaadressile.

Friedemanni sõnul mõeldakse edasi ka alternatiividele.

Lisaks sellele, et informatsioon vaktsineerimisvõimalusest ei jõudnud paljude riskirühma kuuluvate inimesteni, võib vähese reageerimise taga olla ka lühike etteteatamisaeg.

Nendega, kes eesti.ee kaudu kirju ei saa, võtavad siiski perearstid ise ühendust.