Lääne-Tallinna keskhaigla kinnitab, et videos näidatud 2. korrusel ei viibi patsiente, sest haiglas ei ole piisavalt personali, kellega osakonda mehitada.

„Oleme korduvalt rõhutanud, et patsiente ei ravi mitte palat ja voodikoht, vaid personal. Nakkuskliiniku 2. korrus on ruumide poolest valmisolekus patsiente vastu võtma, kuid korruse avamiseks peame veelgi piirama plaanilist ravitööd, et kaasata teistest osakondadest personali Covid-patsientide raviks,“ selgitas Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees doktor Arkadi Popov.

Ta lisas, et tegemist on kellegi pahatahtliku sooviga näidata praegust olukorda moonutatult, justkui Covid-19 haigust meie ühiskonnas poleks ja justkui haiglad seisaksid tühjana.

"Haiglatöötajatena soovime, et see oleks nii, kuid paraku ei vasta see tõele. Kogu Eesti meditsiinisüsteem on väga lähedal katastroofile, sest haiglaravi vajavate Covid-patsientide arv on aina suurenemas. Kui olukord ei parane, tuleb lähiajal peatada kogu plaaniline ravitöö haiglates,“ märkis Popov.

Lääne-Tallinna keskhaigla juht kinnitab, et lähiajal avatakse Covid-patsientide raviks ka nakkuskliinikus praegu reservis olev 2. korrus, sest Covid-patsientide suure arvu tõttu on vaja haigla ravivõimekust suurendada. Osakond mehitatakse plaani kohaselt närvihaiguste kliiniku, naistekliiniku ja õendusabikliiniku personaliga.

7. märtsi hommiku seisuga viibib Lääne-Tallinna keskhaiglas kokku 92 Covid-19 patsienti. Neist 57 viibib nakkuskliinikus, kus praegu on Covid-19 patsientide jaoks avatud 60 voodikohta. Lisaks on avatud kaks täiendavat Covid-osakonda kõrvalasuvas Meremeeste haigla hoones.

Lääne-Tallinna keskhaigla kutsus ajakirjanikke külastama haiglaruume tänasel keskpäeval, nägemaks oma silmaga tegelikku olukorda. Delfi fotograafi külastuskäigu jooksul nähtut on võimalik oma silmadega tunnistada ülalasuvast galeriist.