Lapsed avastas kohalik, kes kutsus kiirabi ja osutas neile esmaabi. Kuna mõlemad lapsed said tõsisemaid vigastusi, viis kiirabi nad haiglasse. Nende elud ohus ei ole, kuid Sakala teatel viidi üks laps operatsioonile.

Teadaolevalt olid kaks väikest poissi pärit naabermajast ja tulid trepikotta seal elavat mängukaaslast õue kutsuma. Teel viiendalt korruselt alla ründas neid aga samas majas elav naine.

Sündmuskohale sõitnud politseipatrull tegi kindlaks ja pidas kinni kuriteos kahtlustatava 37-aastase naise. Ta leiti maja tagant oma korteri rõdu alt.

Põhja-Sakala valla sotsiaalosakonna juhataja Eveli Lilleoja sõnas, et noarünnaku ohvrite vanematele pakutakse psühholoogilist abi. Kas psühholoogilist abi peaks pakkuma teistelegi kogukonna liikmetele, ei osanud Lilleoja öelda, kuid seda arutab valla sotsiaalosakond.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk sõnas, et kõik täpsemad üksikasjad selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

„Raske on mõista nii rasket vägivalda. Iseäranis, kui selles kannatavad kaitsetud lapsed,” tõdes operatiivjuht. „Veel on vara öelda, mis ajendab üht täiskasvanud naist sellisele teole, ent käimasolevas kriminaalmenetluses võib sellele anda olulist selgust kohtupsühhiaatriline ekspertiis.”

Täpsed sündmuse asjaolud pole veel selged, kuid politseist kinnitati, et pussitaja ei olnud lastega kuidagi seotud. Laste vigastuste raskust ei saanud politsei esialgu kommenteerida.

Kõigile, kes tunnevad end juhtunust mõjutatuna, pakub psühholoogist esmaabi ohvriabi kriisitelefon 116 006.

Lapsed või vanemad, kes soovivad nõu selles, kuidas lastega traumeerivatest sündmustest rääkida ja aidata lastel tunnetega toime tulla, saavad abi lasteabitelefonilt 116 111. Lasteabitelefoni konsultandiga saab vestelda ka veebilehel lasteabi.ee või kirjutades aadressile info@lasteabi.ee.