Valitsust koroonaviiruse leviku vastases võitluses nõustava teadusnõukoja liige, viroloogia professor Andres Merits ütles, et piirangud kogu Eestile ei pruugi olla piisavad. "Need võivad olla piisavad mõnele regioonile ja mõnele olukorrale, aga tõenäoliselt mitte Tallinnale ja Harjumaale, kus on olukord kõige raskem,” lausus Merits, vahendab ERRi uudisteportaal.

Merits lisas, et tuleb teha ühte kahest — kas praegused piirangud rangelt jõustada või hakata neid karmistama.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles, et kindlasti on kohti, kus järelevalvet saab tõhustada, ent piiratud ressursi tingimustes pole mõeldav iga inimese ja ettevõtja pidev kontrollimine. Kiige sõnul oli valitsuses piirangute kehtestamise ulatuse suhtes erinevaid vaateid, kehtestati need piirangud, milles jõuti kokkuleppele. Ta ei välistanud, et lähiajal tuleb piiranguid karmistada.

“Praegu on mõistlik piirata kõiki selliseid tegevusi, mis ei ole vältimatult vajalikud ehk kaubandusvaldkonnas, toitlustusvaldkonnas, meelelahutuses, kultuurisektoris. Midagi ei ole teha, Eesti ei ole olnud kunagi nii suure COVID-19 pandeemia surve all,” lausus Kiik.

Kiik lisas, et päris komandanditunni kehtestamist ükski valitsuse liige seni toetanud pole.