Päästjad tõid rusude alt elusana välja ühe naise. Ta sai põletusi ja viidi haiglasse. Teatati ka, et rohkem inimesi rusude all ei olnud, vahendab Interfax.

Eriolukordade ministeeriumi oblastivalitsuse ülem Valeri Sinkov ütles varem, et gaasiplahvatuse tõttu sušibaaris sai kannatada mees, kes plahvatuse hetkel viibis kõrvalasuvas hambaravikliinikus.

Eriolukordade ministeerium teatas varem ka, et rusude all võib olla kaks inimest.

Venemaa uurimiskomitee oblastivalitsus teatas aga, et vigastada sai üks neiu, kellele anti arstiabi. Eriolukordade ministeeriumi teatel sai kannatada 1979. aastal sündinud mees, kes viidi haiglasse.

Teade plahvatuse kohta saabus kohaliku aja järgi kell 9.13.

Sotsiaalmeedias teatati, et plahvatus toimus sušibaari Samurai ruumides ja see sai tõsiselt kahjustada. Lööklaine kahjustas ka baari juurde pargitud autosid. Osaliselt purunes soklikorruse juurdeehitus, kus asusid poed ja teenuste pakkujad.

Informeeritud allikas ütles Interfaxile, et plahvatuse tõttu toimus hoones osaline varing ja mööda sõitnud trollil purunes esiklaas.

Veidi hiljem teatati, et päästjad evakueerivad 12-kordse elumaja elanikke Nižni Novgorodi 41. kooli ruumidesse. Majast evakueeriti kokku 68 inimest. Elanikud lastakse korteritesse tagasi ainult siis, kui hoone tunnistatakse ohutuks.

Täpsustati, et pärast plahvatust soklikorruse juurdeehituses asuvas baaris toimus ka tulekahju 30 ruutmeetril.

Nižni Novgorodi oblasti prokuratuur alustas kriminaaljuurdlust ohutusnõuetele mittevastavate tööde läbiviimise kohta.