Elisa meediasuhete juht Taavi Teder ütles Delfile, et viga ei olnud nendepoolne, vaid selle taga on hoopis vabalevi rike. Probleem oli kõigil klientidel, kellel puudus kaabliühendus.

ETV kanalil oli katkestus kell 19.50–20.39, ETV2 19.50–20.33 ning ETV+ 19.50–20.39. Rikke toimumisel ei käivitunud varuseade, kuid tehniku sekkumise tulemusena sai vabalevi pilt taastatud.

Kella 22 ajal selgitas vabalevi kanaleid edastav Levira, et katkestuste põhjuseks oli telemajas asuva telepildi edastusseadme rike.

Vabalevi puhul ei olnud tegu infoturbe intsidendiga, vaid lokaalse seadme veaga.

Täna õhtul esines kella 19.50st kuni 20.33ni häireid ka Star FM raadiojaama levis Haapsalus ning mõnede Eurospordi ja Discovery kanalite edastamisel Tšehhis ja Bulgaarias, kus Levira osutab telepildi edastamise teenust.

Levira on Eesti põhiline TV- ja raadiolevivõrkude operaator, mis haldab Eesti ainsat ringhäälinguvõrku ning pakub 22 saatemastist koosnevat võrku.

Levira klientideks on rahvusvahelised ja kohalikud IT-ettevõtted ja meediateenuse osutajad nagu ERR, Eesti Meedia, All Media Eesti, Sony, EBU, Discovery, ATEA, samuti suuremad telekommunikatsiooniettevõtted nagu Telia, Tele2 ja Elisa.