Tervishoiuminister Gines Gonzalez Garcia väitis oma Twitteri kontol, et tegemist oli puhtalt "tahtmatu segadusega", mis leidis aset ajal, mil ta ise oli ministeeriumist eemal, vahendab Reuters.

Argentiina president Alberto Fernandez taotles Ginesi tagasiastumist pärast seda, kui ajakirjandus paljastas vähemalt 10 eelisvaktsineeritut, nende seas veteranajakirjaniku, kes väitis, et pääses kaitsepookimisele vahetult pärast ministriga rääkimist.

"Helistasin oma vanale sõbrale Ginés González Garcíale ja ta käskis mul minna Posadase haiglasse," ütles 70. eluaastates Horacio Verbitsky raadiojaamale El Destape.

Argentina kasutab alates detsembrist Venemaa Sputnik V vaktsiini tervishoiutöötajate kaitsepookimiseks, ehkki tarned on jäänud kõvasti alla algselt loodetule.

45 miljoni elanikuga riik ei ole veel jõudnud riskirühmade vaktsineerimiseni, ehkki sellega lubatakse peatselt algust teha. Tänaseks on saanud vajalikud kaks vaktsiiniannust pelgalt 250 000 argentiinlast.

Argentiinas on ametliku statistika kohaselt COVID-19-ga nakatunud üle kahe miljoni inimese, kellest enam kui 51 000 on jätnud haiguse tagajärjel oma elu.