Delfi vabariigi aastapäeva sari keskendub tänavu tõeliselt headele inimestele meie keskel, heategijatele. Need on sadakond silmapaistvat Eesti inimest, kelle teod on meile südamesse läinud. Eriti just möödunud, keerulisel koroona-aastal.

Millal siis veel tuua esile meie elu, ühiskonda ja suure südamega Eesti inimesi, kui mitte nüüd!

Vaata projekti "103 Eesti heategijat" kõiki lugusid siit!

Need on inimesed, kes jäänud silma mõne heateoga, olnud kuskil tõelised ennastsalgavad vabatahtlikud, aidanud või kaitsnud nõrgemaid, olnud eestkõnelejaks neile, kes enda eest ise ei saa seista, on olnud eriliselt helded või eesliinitöötajatele koroonaepideemia ajal appi tulnud jne. Kõik nad väärivad tunnustust!

"Oma eluajal ei ole ma mitte kunagi kuulnud nii palju halbu uudiseid ja tundnud sellist tervet maailma halvavat turbulentsi nagu viimase aasta jooksul. Mullu jõulukuul "Jagame head" ja nüüd "103 Eesti heategijat" projektide tegemine on mulle isiklikult andnud südamerahu – meie ümber on nii palju häid inimesi, ja kuni me oleme väikese rahvana üksteise jaoks olemas, tähelepanelikud ning heatahtlikud, siis see loobki turvatunde, et oleme hoitud, ka kõige raskemal ajal," ütleb sarja üks autoritest Gete Tammann.

Leidke positiivsed lood üles

"Minu jaoks on see juba viies selline Delfi aastapäeva sari, mida teha ja jätkuvalt olen ma õnnelik, et leidub nii palju inspireerivaid inimesi, kellest kirjutada, kelle lugu jutustada. Kes muidu oma igapäevategevusega meediasse n-ö püünele ei jõuagi. Et meedia kirjutab ainult negatiivsest, õnnetustest ja poliitikute kemplemisest? Palun väga, siin on üdini positiivsed lood! Loodame, et lugejad leiavad need üles," räägib teine autor Maarja Pakats.

"Loomulikult ei jõudnud me kõigini, kuid häid eeskujusid jagub. Näiteks tartlane Martin Laks, kes käib omaalgatuslikult lapsepõlve kodu tänavatel lund lükkamas, tasuks ligimeste tänu. Või kirjanik Pamela Maran, kes jättis oma isikliku elu mitmeks aastaks tagaplaanile, astus Eesti vanaemade ja vanaisade teenistusse ning pani kirja ühe põlvkonna lood, et need mitte kunagi meelest ära ei läheks," toob Tammann vaid mõned esile.

Head teevad ka tuntud inimesed: ärimehed Kristjan Rahu, Indrek Kasela, Rain Vääna, kui tuua välja mõned, ja ajakirjanikud Kärt Anvelt, Margus Saar, Kadi Jaanisoo-Kuld, Keili Sükijainen. Kõik nad muudavad omal moel elusid leheveergude-teleekraani kaudu. "Kõige olulisem on aga see, et heategija saab olla igaüks – nii telenägu, organisatsioonijuht kui üksikisik. Head inimesed teevad hea kodumaa," usub Tammann. Ka venekeelse kogukonna heategijad oleme üles leidnud.

"Mida mina veel tahan öelda: inimesi peab tunnustama, see on neid edasiviiv jõud. Eriti kurval koroonaajal. Sellepärast on mul eriti hea meel, et paljud meie heategijad, kes just kriisiajal on leidnud endas positiivsust teistele head teha, saavad nüüd seda vastu," lisas Pakats.

Kõik vabariigi heategijate lood on leitavad: delfi.ee/103heategijat.