DUH avaldas Saksamaa rahandusministri Olaf Scholzi isikliku kirja USA rahandusministrile Steve Mnuchinile, milles pakkus finantseeringut vedeldatud maagaasi (LNG) impordile USA-st.

Vastutasuks palus Scholz USA-l lubada „Nord Stream 2 takistamatut ehitamist ja opereerimist”.

„Saksa valitsus on valmis oluliselt suurendama oma avalikku toetust LNG terminalide rajamisele Saksamaa rannikule ... eraldades kuni 1 miljard eurot,” öeldakse kirjas.

„Tulevast seadusandlust, mis võib olla Nord Stream 2 sanktsioneerimise alus, ei kasutata või kohustuslike sanktsioonisätete korral blokeeritakse erandite või muude adekvaatsete ja efektiivsete vahenditega.”

Scholz kuulub Saksamaa Sotsiaaldemokraatlikku Parteisse (SPD) ja on erakonna juhtkandidaat tänavustel parlamendivalimistel.

DUH tegevdirektor Sascha Müller-Kraenner nimetas seda skandaaliks ja räpaseks tehinguks kolmandate osapoolte arvel.

Hukkamõistuga esinesid ka mitmed opositsioonipoliitikud.

„On täiesti vastuvõetamatu, et Olaf Scholz püüab kasutada maksumaksjate raha, et kullata USA frakitud gaasi Saksamaal, püüdes samal ajal osta Nord Stream 2 USA sanktsioonide alt välja,” ütles roheliste parlamendiliige Sven-Christian Kindler oma avalduses.

Vasakpartei poliitik Sevim Dagdelen nimetas maksumaksjate raha pakkumist subsideeritud LNG terminalide ehitamiseks otseselt kriminaalseks.

„Ei tehta räpaseid kokkuleppeid jultunud väljapressijatega, isegi kui nad on Valges Majas või USA senatis,” ütles Dagdelen.