Numbrid avaldas meer Mihhail Kõlvart (Keskerakond) vastuseks linnavolinik Kristen Michali (Reformierakond) arupärimisele.

4. jaanuari seisuga töötab Tallinna strateegiakeskuse linna kommunikatsiooniteenistuses 47 kommunikatsioonispetsialisti. Lasnamäe linnaosa valitsuses töötab kaks kommunikatsiooniga tegelevat spetsialisti, ülejäänud linnaosavalitsustes (Haabersti, Kristiine, Mustamäe, Nõmme,Põhja-Tallinn, Kesklinn ja Pirita) igaühes üks spetsialist. Kolm kommunikatsioonispetsialisti töötab Tallinna keskraamatukogus. Üks kommunikatsioonivaldkonna spetsialist on tööl Tallinna linnavolikogu kantseleis, Tallinna haridusametis, Tallinna linnavaraametis, Tallinna kultuuri- ja spordiametis, mupos, Tallinna jäätmekeskuses, Tallinna loomaaias, Tallinna linnamuuseumis ja Tallinna vaimse tervise keskuses. "Kokku on nendes asutustes tööl 68 kommunikatsioonivaldkonna spetsialisti," nentis Kõlvart.

Linnale kuuluvatest üheksast äriühingust on kommunikatsioonispetsialistid kolmes suuremas äriühingus – kokku neli ja pool töökohta, sh Ida-Tallinna keskhaigla poolteist koosseisulist töökohta (üks töökoht organisatsiooni sise- ja väliskommunikatsiooni tarbeks ja pool töökohta sotsiaalmeediakanalite toimetamiseks), Lääne-Tallinna keskhaigla kaks koosseisulist töökohta ja Tallinna linnatranspordis üks koosseisuline töökoht.

Eespool mainitud 68 kommunikatsioonispetsialisti brutopalk oli jaanuari alguse seisuga kokku 125 315 eurot kuus. Keskmine palk on üle 1800 euro. Linnale kuuluvate äriühingute osas linn keskset infot ei kogu.

Linna kommunikatsioonidirektori Kirsti Ruuli brutopalk on 4500 eurot kuus. "Linna kommunikatsioonidirektori ülesanne on juhitava teenistuse abil toetada ametiasutuste ja linna hallatavate asutuste põhitegevusi ning Tallinna arengustrateegia "Tallinn 2035" elluviimist, planeerida ja juhtida Tallinna linnaorganisatsiooni sise- ja väliskommunikatsiooni ning juhtida ligi 50 inimesest koosnevat meeskonda," märkis Kõlvart.