Keskkonnakomisjoni esimeheks valiti Yoko Alender ja aseesimeheks Andres Metsoja. Maaelukomisjoni esimeheks valiti Tarmo Tamm ja aseesimeheks Merry Aart.

Põhiseaduskomisjoni esimeheks valiti Toomas Kivimägi ja aseesimeheks Lauri Läänemets. Rahanduskomisjoni esimeheks valiti Erki Savisaar ja aseesimeheks Aivar Kokk.

Riigikaitsekomisjoni esimeheks valiti Enn Eesmaa ja aseesimeheks Leo Kunnas. Sotsiaalkomisjoni esimeheks valiti Siret Kotka ja aseesimeheks Helmen Kütt.

Väliskomisjoni esimeheks valiti Marko Mihkelson ja aseesimeheks Jüri Luik. Õiguskomisjoni esimeheks valiti Jaanus Karilaid ja aseesimeheks Heljo Pikhof.

Majanduskomisjonis toimusid valimised jaanuari lõpus. Komisjoni esimeheks sai Kristen Michal ja aseesimeheks Sven Sester. Kultuurikomisjonis toimuvad valimised homme.

Euroopa Liidu asjade komisjoni (ELAK) esimees ja aseesimees selguvad reedel. Vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seadusele peab ELAK-is olema vähemalt 15 liiget ning komisjoni peab kuuluma vähemalt üks liige igast alatisest komisjonist.

Riigikogus on 11 alatist ja 3 erikomisjoni. Erikomisjonides toimuvad valimised hiljem. Riigikogus töötavad julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon, korruptsioonivastane erikomisjon ja riigieelarve kontrolli erikomisjon.

Seeder vabastab järgmisel kuul koha Helmele

Täna kell 15 valib riigikogu erakorraliselt aseesimehed. Esialgu jääb opositsiooni poolt parlamendi asespiikriks Isamaa juht Helir-Valdor Seeder, vahendab ERR.

Kui märtsi keskel toimub riigikogu juhatuse korraline valimine, loovutab Seeder oma asespiikri võimu, kabineti ja ametiauto EKRE esimehele Martin Helmele. See on opositsioonierakondade omavaheline kokkulepe, millega jagati ka riigikogu komisjonide aseesimeeste kohad.

Riigikogu esimene aseesimees tuleb edaspidi Reformierakonnast, kes esitab täna sinna Hanno Pevkuri.