Tegemist oli esimese suurema meeleavaldusega pärast seda, kui kindralid esmaspäeval võimu haarasid. Aktivistid skandeerisid riigi suurima linna tänavatel "Sõjaväeline diktaator, kuku läbi, kuku läbi; Demokraatia, võida, võida" ja hoidsid üleval plakateid "Sõjaväelise diktatuuri vastu", vahendab uudisteagentuur Reuters.

Kui protestijad hakkasid pärastlõunal sotsiaalmeedias inimesi ärgitama tänavatele tulema, kadus ka internetiühendus. Vaatlusorganisatsiooni NetBlocks Internet Observatory teatel on tegemist "üleriigilise internetikatkestusega". Tunnistajate sõnul katkesid nii mobiilne internet kui avalik wifi.

Võrguoperaator Telenor ASA teatas, et ametivõimud olid andnud kõigile mobiilioperaatoritele korralduse ajutiselt andmesidevõrk sulgeda, kuigi kõne- ja SMS-teenused jäid endiselt avatuks.

Juba varem keelasid võimud ligipääsu Facebookile, mida kasutab pea pool riigi elanikkonnast.

Myanmari kodanikuühiskonna organisatsioonid pöördusid internetiteenuse pakkujate ja mobiilioperaatorite poole, et nad hunta korraldustele vastu hakkaks, sest vastasel juhul nad "seadustavad sisuliselt sõjaväe võimu".

Mullu novembris korraldatud valimistel läks tsiviiljuht Kyi parteil veel paremini kui 2015. aastal ja järgmised viis aastat võimul paistsid olevat kindlustatud. Sõjavägi keeldus aga viimast tulemust tunnustamast, väites, et valimiste ajal toimus suur pettus. Vaatlejate hinnangul pole sel jutul tõepõhja all.

Aung San Suu Kyi ja paljud teised võimupartei juhid võeti riigipöörde järel vahi alla.