Delfile teadaolevalt korraldab Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) vabariigi aastapäeval tõrvikurongkäigu. Viirusleviku tõttu on osalejate piirarvuks 400 inimest ning rongkäigul osalemiseks tuleb ennast eelnevalt registreerida.

Kuidas erakond plaanib tagada selle, et üritusel ei osaleks piirarvust rohkem inimesi, ei ole neil Delfi allika sõnul veel omakeskis läbi mõeldud.

Aastapäeva üritused füüsilise publikuta

Vahetult enne jõule andis presidendi kantselei teada, et kuivõrd koroonaviirus praegu veel taandumise märke ei näita, toimub suurem osa pidulikke vabariigi aastapäeva sündmusi ilma füüsilise publikuta ja tähistamisele saab kaasa elada rahvusringhäälingu terve päeva kestva teleprogrammi vahendusel.

Seega tuleb lipuheiskamine Toompeal ilma publikuta. Kuberneri aias peetaval tseremoonial osalevad ainult kõnelejad ja akadeemiliste organisatsioonide esindajad.

Kaitsejõudude paraadi asemel, mis peale kaitseväelaste on igal aastal kokku toonud tuhandeid pealtvaatajaid, leiab kaitsevägi muu võimaluse aastapäeva tähistada.

Õhtuse presidendi vastuvõtu harjumuspärased osad – riigipea kõne ja etendus – jõuavad kõigini rahvusringhäälingu vahendusel, külalisi kohapeale ei kutsuta.

Lisaks ei toimu veebruaris ka tavapärast riiklike teenetemärkide üleandmise tseremooniat.