31. jaanuaril filmitud videos võtab maskis ja kapuutsiga mees demonstratiivselt välja pesapallikurika ja läheneb OMON-i võitlejatele, lööb mitu korda ja kukub kohe rahvuskaardi töötajate poolt „kahjutuks tehtuna” maha. Video avaldas esimesena Telegrami kanal OMON Moscow kell 17.26 Moskva aja järgi.

Uudis pesapallikurikaga OMON-i rünnanud mehest avaldati paljudes suurtes riiklikes ja Kremli-meelsetes meediakanalites: Vestis (VGTRK), NTV-s (Gazprom-media), Izvestijas (Venemaa presidendile lähedase Juri Kovaltšukiga seotud Natsionalnaja Media Gruppa), Rossiiskaja Gazetas (Venemaa valitsus), Komsomolskaja Pravdas ja Interfaxis. Telegramis jagati videot 41 korda.

Samaaegselt video ilmumisega Telegrami kanalisse laeti see fail üles Yandex.Diski kausta nimega „31. jaanuar – videod ja fotomaterjalid”, mida kasutas presidendiadministratsioon video jagamiseks lojaalsete meediakanalitega, rääkis allikas Otkrõtõje Mediale. Kausta omanik on kasutaja zanalitik.

See zanalitik räägib oma kanalis Yandex.Dzenis protestimeeleolude kahanemisest ühiskonnas ning Aleksei Navalnõi ja tema „Lääne kuraatorite” suurushullustusest. Zanalitikule viitavad regulaarselt Telegrami kanalid Karaulnõi, Siloviki, Boilernaja ning propagandakanali RT ajakirjanikud Lesja Rjabtseva ja Maria Butina.

Korrakaitse esindajad ei ole seda intsidenti ametlikult kommenteerinud.

Vaatamata sellele, et 31. jaanuril teatasid pesapallikurikaga rahvuskaartlasi rünnanud mehest paljud föderaalsed meediakanalid, eile asi muutus. Näiteks REN TV-s keelati selle näitamine õhtustes uudistes ja selle mainimine teistes saadetes, teatas allikas Otkrõtõje Mediale. Põhjust ei öeldud.