Hommikupoolikul sai Niemeläineni sõnul selgeks, et suletud piirkond on teatatust selgelt suurem. Politseinikud olid eraldanud ka mitmed teised kesklinna väljakud, et sinna ei saaks koguneda.

„Täna ei taha nad selgelt pilte suurtest rahvahulkadest,” ütles kahekümnendates eluaastates Aleksei kell 11 ajal ehk tund enne aktsiooni teatatud algamisaega Tsvetnoi bulvari metroojaamas, kust kesklinna ei lastud.

Aleksei oli koos sõbra Dimaga meeleavaldusele minemas, aga jäi veel ootama teateid selle kohta, mis sündmused toimuma hakkavad.

Pealinna keskuse sulgemine oli Niemeläineni sõnul võimulolijate jõudemonstratsioon, aga samas paljastas see ka nende närvilisust.

Veel kaks nädalat tagasi oli võimulolijate sõnum, et Navalnõi on tähtsusetu tegelane. Nüüd aga räägitakse temast pidevalt riiklikes telekanalites, kus teda nimetatakse lääneriikide agendiks.

Eile nähti Moskvas Niemeläineni sõnul omalaadset kassihiiremängu.

Kesklinn oli päeval pea tühi ja meenutas kindlust. Luksuskaubamaja TsUM ja auväärne kaubamaja GUM ning mitmed teised suured kaubanduskeskused kesklinnas olid suletud. Kinni olid ka paljud poed, kohvikud ja restoranid. Tänavad olid ääristatud märulitõketega ja liikvel ei olnud peaaegu kedagi peale politseinike. Lubjanka ümber olid tõkked ligi saja meetri kaugusel.

Nii õhutasid Navalnõi poolehoidjad inimesi kogunema Suhharevskaja ja Krasnõje Vorota metroojaamade juurde. Märulipolitseinikud järgnesid, nii et rahvahulk liikus kolme jaama väljakule. Sealt liiguti hiljem Matrosskaja Tišina vangla juurde, kus Navalnõid kinni hoitakse.

Osavõtjate arvu oli praktikas võimatu hinnata, sest inimesed olid hajutatud suurele alale tänavate äärde ja kõrvaltänavatele. Kolme jaama väljakul, selle äärtes ja ümber oli pärastlõunal siiski mitmeid tuhandeid inimesi. Tuhandeid inimesi läks ka vangla juurde.

Politsei alustas karmikäelisi vahistamisi juba Suhharevskaja jaama juures.

Politseinike võtted olid selgelt karmimad kui nädal varem. Inimesi suruti vastu maad, kasutati elektrišokirelvi ja püüti selgelt haiget teha.

Umbes 40. eluaastates Ksenja pööras tähelepanu politseinike, erinevate eriüksuslaste ja kõiksugu erisõidukite arvule. Ta ütles, et on jõudemonstratsiooni üle rahul, sest see näitab, et võimulolijad kardavad ja võtavad opositsiooni tõsiselt.

Siiski muutis see Niemeläineni sõnul ka meeleavaldajad närvilisemaks ja nad hakkasid kergemini politsei eest ära jooksma.