Olukord sündmuskohal on kontrolli all: juba parklas võtavad saabujaid vastu töötajad, kes juhatavad testile tulnud lähima töötava telgini, teatas Delfi ajakirjanik koha pealt.

Medicumi avaliku testimise koordinaator Tõnis Allik selgitas, et täna orienteeruvalt kell 10.15 varises Lauluväljakul osa telgi katusest soojaku peale. "Keegi viga ei saanud. Varisemise hetkel ei olnud õnneks ühtegi patsienti telgis," kõneles ta.

Medicumi partner Funrent paneb tänase päeva jooksul telgi taas püsti. Praegu on kohal kaks avaliku testimise töötajat, kes juhatavad patsiente teistesse koroonatestimise proovivõtupunktidesse Tallinnas. "Valdava enamuse jaoks võimaldame erandkorras Punasele tänava Medicumi proovivõtupunkti aja täna. Medicum on sinna pannud lisaproovivõtjad," lisas Allik.

Testimise kõnekeskus hakkas kohe helistama läbi kõiki tänaseid Lauluväljaku prooviandjaid ja neile pakutakse aegu Saku Suurhalli SYNLABi, Punasele tänavale ja Mustamäe Tervisekeskuse juurde.

"Vabandame patsientide ees, kes peavad väikese lisasõidu tegema, aga meie proovivõtjad teevad lisapingutusi, et saaksime võtta kõigilt proovid täna," ütles Allik veel.