Esimese kõne katkestab Toomas Annus kohe kui ajakirjanik ennast ja väljaannet tutvustab. Teisele kõnele vastab Toomas Annus sõna-sõnalt nii, ajakirjanik ei jõua küsimust esitada.

Intervjuu:

Ärge helistage mulle palun. Ma isegi ei taha teada, mis teemal. Ärge kunagi mulle enam helistage sellest saatest!

Miks nii?

Küsige Kärmase käest…

Me räägime praegu…

Niikaua kuni niuksed inimesed Teil seal töötavad, ärge mulle helistage. Tegemist ei ole ausate inimestega.

Annus lõpetab kõne kuulamata, mis teemal ajakirjanik helistab. Järgnev intervjuu Toomas Annusega on tehtud sõnumite vahendusel.

Tere! Olen Taavi Eilat, ETV "Pealtnägijast". Kuna Te telefonis rääkida ei soovinud, siis kirjutan Teile sõnumi. Oleme tegemas lugu Mati Alaveri toimiku põhjal, millest järjekordne osa kohtus taaskord avalikustati. See puudutab ka Teid - nimelt tunnistab Karel Tammjärv seal otsesõnu, et Teie makstud sponsorrahaga, mis tema erakontole maksite, tasus tema dopinguarstile. Nii enda kui ka teiste sportlaste eest. Kas oleks võimalik sel teemal saada Teilt kommentaar: Kas olite teadlik, et sponsorraha makstakse edasi dopinguprotseduurideks? Kui ei, siis kui pettunud olete Mati Alaveris ja sportlastes? Kui olite teadlik, siis miks sellist skeemi toetasite?

Te olete pahatahtlik valetaja ja püüate rohkem või vähem tuntud nimedega oma saatele suuremat tähelepanu saada. Need nimed, kes sellest jamast teadlikud olid, on ju Tammjärve poolt nö üles tunnistatud ja avalikustatud. See on Teile teada paremini kui mulle. Ajage oma räpast ajakirjanikuäri ilma minuta.

Aitüma vastuse eest. Kirjutate: nimed, kes sellest jamast teadlikud olid, on ju Tammjärve poolt nö üles tunnistatud. Kuna Teie nime konkreetselt Tammjärv mainib, siis kas ma saan õigesti aru, et Te olite teadlik et raha läks dopinguarstidele maksmiseks?

Lõpetage valetamine! Karel Tammjärv vastas konkreetsele küsimusele, kes sellest teadsid, konkreetsete nimedega. Minu nime nende hulgas ei olnud. Ärge mängige lollikest, kes seda ei tea. Küsimus Tammjärvele, kes sellest teadsid, kui ka Tema vastus sellele on varemalt avalikustatud. Teie proovite praegu võtta ühe küsimuse (kes rahastasid?) vastuse ja panna sinna ette teise küsimuse (kes teadsid?). Räpane!

Aitüma selgituse eest. Täpsustan veel: Tammjärv tunnistas ülekuulamisel, et maksis dopinguarstile Teie makstud sponsorrahaga nii enda kui ka Kärbi ja Veerpalu eest. Toe ehk Teie rahalise toetuse organiseeris talle Mati Alaver, see on taaskord väljavõte toimikust Tammjärve ütlustest. Kas Mati Alaveriga Tammjärve sponsorluseks kokkulepet sõlmides ei tulnud jutuks, milleks seda raha kasutatakse? Mille jaoks Teie raha ehk tuge pakkusite? Kas keegi ei öelnud Teile varem, et Teie sponsorraha kasutatakse dopinguarstile maksmiseks? Kas tagantjärele olete pettunud et nii Teie sponsorraha kasutati?

Karel Tammjärv soovis minuga kohtuda ja vabandada. Ma keeldusin igasugusest suhtlusest. Ei ole neist kellegagi sõnagi vahetanud ja ei plaani ka. Suusatajatel oli igaks aastaks eelarve mis ka sponsoritele esitati ja mingit sellist kuluartiklit seal ei olnud. Mulle on jäänud usutav mulje, et seda ei teadnud isegi treener Saarepuu ega isegi mitte teised suusatajad. Kui nad ei ole just tipptasemel näitlejad.

Tänan taas selgituste eest. Kui Tammjärv soovis vabandada, siis see viitab, et ka temale teadaolevalt Teie ei teadnud, et raha läks dopinguarstidele. See et tema Teiega sel teemal ei suhelnud on justkui arusaadav. Küsimus on, kas Te teadsite seda kuskilt mujalt? Kas saate siis üle kinnitada, et Teie ei teadnud et sponsorraha läheb tegelikult dopinguarstidele Eesti sportlaste dopingu kasutamise eesmärgil? Ehk et kas olite juba enne 2019 avalikustamist teadlik, et Eesti sportlased kasutavad dopingut või mitte?

Ei teadnud siis ega ei tea ka täna, mis summad ja kuhu läksid. Ma usun, et seda ei teadnud sponsoritest mitte keegi.