Juba viiendal jaanuaril sai sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske koroonavaktsiini, kuigi ta ei kuulu riskirühma. Nüüd, jaanuari lõpuks, pole riik aga veel kaugeltki ühel pool meditsiinitöötajate vaktsineerimisega.

Minister Signe Riisalo sõnas, et sai Priske vaktsineerimisest teada eile õhtul meedia vahendusel. "Ma pole temaga silmast silma vestelnud ja ei tahaks enne seda seisukohta võtta," ütles Riisalo Delfile. Tema sõnutsi plaanib ta Priskega täna kohtuda, et asjasse selgust tuua.

"Ilus see ei paista," kommenteeris Riisalo siiski olukorda. Valga haigla juht Margus Ulst jäi Rotary klubi sõpradele althõlma vaktsiinide pakkumise tõttu töökohast ilma. Kas ka Priske peaks eetilisuse huvides tagasi astuma? Riisalo märkis, et tagasiastumine on kantsleri enda otsustada.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik viitas eilsel terviseameti pressikonverentsil, et on veel privilegeerituid, kes on saanud koroonavaktsiini olenemata sellest, et nad ei kuulu riskirühma. Riisalo pole kursis, kas ka nii on. "Tanel Kiik teab oma pädevuselt seda paremini. Hoian hinge kinni, et neid (eliitvaktsineerituid – toim) rohkem poleks," lausus Riisalo.