Reformierakonna ettepanekul on koalitsioonileppes punkt, mis peaks andma maakondlikele ühistranspordikeskustele rohkem vabadust liiniveo kvaliteedi ja korralduse üle, vahendas ERR.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas (Keskerakond) ütles, et Keskerakonna ja Reformierakonna arusaamad on selles küsimused erinevad.

"Keskerakond on tasuta ühistranspordi suhtes ühel positsioonil ja Reformierakond ilmsel mitte sarnasel positsioonil – ma arvan, et see pole kellelegi üllatus. Ja kõneluste käigus me leppisime kokku – tegelikult sarnande olukord nagu praegugi –, et ühistranspordikesustel on õigus ise otsustada, kuidas nad ühistransporti korraldavad, kas nad teevad seda tasuta, kas nad teevad tasulise," rääkis Aas.

Seega Aasa hinnangul ühistranspordi kord ei muutu ja tasuta sõit jätkub samas mahus.

Reformierakondlasest riigikogu liige Kristen Michal ütles aga, et ühistranspordikeskused saavad otsutusõigust juurde.

"Raha ühistranspordile jääb alles, keskused kasutavad seda vastavalt selle, kuidas nad õigemaks peavad – kas tellivad rohkem liine, kasutavad mingisugust erinevat transporti või hoiavad piletihinda soodsamana," lausus Michal.

Michali sõnul võib see tähendada, et tasuta ühistransporti jääb vähemaks, kuid see ei pruugi seda tähendada. "Enam ei ole seda momenti, et valitsuse poolt öeldakse, et see sinine sildike on kõige tähtsam, nagu see Keskerakonna poliitiline prioriteet oli.