Enamikus linnadest oli kella 23.30 ajal suudetud rahu taastada. Hollandi ringhääling NOS tegi ülevaate sündmustest erinevates linnades.

Den Bosch

Mitmetes kohtades linnas oli rahutusi. Kümned mustades riietes märatsejad tungisid kaubanduskeskusse ja elektroonikapoodi. Piltidel on näha auto põlema süütamist.

Kõik Den Boschi viivad teed suleti, et hoida ära rohkemate inimeste saabumine kesklinna rahutustest osa võtma. Linna ja regionaalne ühistransport pandi seisma.

Märatsejad olid ka raudteel, mistõttu peatas politsei rongiliikluse Den Boschi ja Vughti vahel.

Rotterdam

Rotterdami lõunaosas ründas grupp inimesi politseinikke, loopides kive ja ilutulestikuvahendeid. Toimusid rüüstamised ja vahistati vähemalt 50 inimest, teatas politsei. Üks politseinik sai jalavigastuse.

Politsei kirjutas alguses Twitteris, et kasutab pisargaasi, aga otsustas seda siiski mitte teha. Politseiülem Willem Woeldersi sõnul oli märatsejaid 150-200 ja toimusid rüüstamised.

Rotterdami linnapea Ahmed Aboutaleb andis kella 4.30 ajal eriolukorra korralduse piirkonnale Groene Hilledijki ja Beijerlandselaani ümbruses. Rüüstati ühte kaubanduskeskust ja apteeki ning politsei tegi hoiatuslasu.

Kohale toodi veekahur ja Beijerlandselaani kõrvaltänavad suleti.

Amsterdam

Amsterdami idaosas Molukkenstraati ümbruses oli väga rahutu, aga politsei teatas, et olukord suudeti kontrolli all hoida.

Märatsejad püüdsid politseibussi ümber lükata. Üheksa inimest peeti kinni.

Haarlem

Haarlemis loobiti politseinikke kividega. Politsei kasutas pisargaasi. Süüdati ka tulekahju.

Üks pressifotograaf sai kiviga kuklasse. Kohale toodi politsei eriüksus.

Haag

Politseinikke rünnati kivide ja ilutulestikuvahenditega. Kohale toodi eriüksus. Schilderswijki linnaosa kohal lendas politseikopter.

Geleen

Grupp noorukeid loopis ilutulestikuvahendeid. Eriüksus üritas umbes 150 noorukist koosnenud gruppi laiali ajada. 12 inimest peeti kinni, sealhulgas mõned alaealised. Kesklinnas toimus rüüstamisi.

Helmond

Linna põhjaossa toodi märatsejate vastu eriüksus. Kasutati ilutulestikuvahendeid, loobiti kividega ja lõhuti.

Zwolle

Mitmes linnaosas kuulutati välja eriolukord. Toodi kohale eriüksus ja kolm inimest peeti kinni. Rahutustes osales sadu noorukeid.

Almelo

Erinevatel põhjustel vahistati kaheksa inimest.

Breda

Mässu õhutamise eest peeti kinni kolm inimest.

Veenendaal

Kohale toodi politsei eriüksus ja kaks inimest peeti kinni. Politseinikke loobiti ilutulestikuvahenditega.

Tilburg

Üks mees vahistati ähvardamise eest. Tal oli kaasas elektrišokirelv.

Nüüd kardavad Belgia Hollandiga piirnevate omavalitsuste võimud vägivalla ja rüüstamiste levimist üle piiri, teatas flaami ajaleht De Standaard. Sotsiaalmeedias on üles kutsutud järgmisel nädalavahetusel tänavatele minema Turnhoutis, Sint-Niklaasis ja Maasmechelenis. Viimases, mis asub kohe Hollandi piiri ääres, visati juba eile Molotovi kokteil endise linnapea maja pihta.