„Ljubovi süüdistatakse Vene Föderatsiooni administratiivõigusrikkumise koodeksi paragrahvi 20.2 lõige 8 järgi (administratiivõigusrikkumise korduv toimepanek avaliku ürituse organiseerimisel või läbiviimisel),” teatas advokaat Vladimir Voronin Interfaxile.

Karistuseks on selle eest ette nähtud 30 päeva administratiivaresti, aga Soboli puhul ei saa seda kasutada, sest tal on alaealine laps. Selle asemel võidakse määrata trahv kuni 300 000 rubla (umbes 3300 eurot) või ühiskondlikult kasulik töö.

Eile õhtul peeti Sobol kinni ja viidi Donskoi politseijaoskonda. Advokaadi sõnul peeti Sobol kinni üleskutsete eest minna sanktsioneerimata meeleavaldusele. Hiljem pidas politsei kinni ka Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõši ja FBK uuringute osakonna töötaja Georgi Alburovi.

Moskva prokuratuuri esindaja Ljudmila Nefjodova teatas enne seda, et laupäevaks plaanitud Navalnõi toetusmeeleavalduse ebaseaduslikkuse kohta tehti hoiatus 28 kodanikule.

Veel varem teatas Venemaa siseministeerium, et sanktsioneerimata ürituste agitaatorid võetakse administratiivvastutusele juba enne ürituste toimumist. Venemaa peaprokuratuur esines Navalnõi toetuseks 23. jaanuaril kavas olevate sanktsioneerimata massiürituste korraldajatele hoiatusega selle ebaseaduslikkuse kohta.