„Meil on selle jaoks olemas kõik õiguslikud alused, et võtta enne selle ürituse toimumise fakti administratiivvastutusele kõik, kes kutsuvad üles silmast silma, internetis või kirjalike pöördumiste jagamise teel. Ülemkohtu pleenum nr 28 2018. aasta juunist ja föderaalseaduse nr 54 paragrahv 10 lubavad meil seda teha,” teatas Gorovoi Venemaa siseministeeriumi Moskva peavalitsuse laiendatud kolleegiumil, vahendab Interfax.

Gorovoi sõnul valmistuvad territoriaalsed allüksused juba laupäevastel aktsioonidel ühiskondlikku korda tagama.

„Mõned kvaasipoliitikud on oma struktuursete allüksuste kaudu välja kuulutanud sanktsioneerimata üritused kogu riigis,” märkis Gorovoi.

Venemaa peaprokuratuur teatas täna, et internetis levivad üleskutsed sanktsioneerimata massiüritustest osavõtmisele 23. jaanuaril. Prokuratuur hoiatas sellega seoses seaduse rikkumise lubamatuse eest.

Eile õhtul nõudis Venemaa kommunikatsioonivaldkonna järelevalveorgan Roskomnadzor sotsiaalmeediaplatvormide VKontakte ja TikTok administraatoritelt, et nad takistaksid meeleavaldustest osavõtu üleskutsete levitamist. Sama nõudmise esitas Roskomnadzor ka teistele sotsiaalmeediaettevõtetele ja meediakanalitele.

Navalnõi staabid on kutsunud rahvast laupäeval üle Venemaa vangistatud poliitiku toetuseks tänavatele tulema.