Ilta-Sanomat kirjutab, et politseipatrull otsustas laupäeva õhtul kell 21.10 peatada Lapi maakonnas Jokivarrentie teel sõiduauto Volvo. Juht ei teinud peatumismärguandest aga välja ja asus põgenema, eirates punaseid fooritulesid ja ületades lubatud suurimat sõidukiirust enam kui 100 kilomeetrit tunnis.

Tagaajamine kestis pikalt ja Volvo kiirus kasvas kohati kuni 170 kilomeetrini tunnis. Tema taga olnud patrullauto kaotas põgeneja hetkeks ka silmist.

Teine politseipatrull jõudis põgeneva autoni Keminmaal. Tagaajamise ajal tegi Volvo juht tiheda liiklusega teel mitu ohtlikku möödasõitu, põrgates ühel hetkel peaaegu kokku teed ja raudteed eraldava reelinguga. Juht kasutas möödasõitudeks ka kergliiklusteed.

Tema teekond jätkus märkimisväärsel kiirusel ja kohati vastassuunavööndis. Olukord oleks võinud lõppeda väga traagiliselt, kui kihutava auto eest ületas jalgrattal teed väike laps, kes siiski pääses napilt kokkupõrkest.

Järgmisena jäi põgeneva mehe teele ette mopeedijuht, kel samuti õnnestus üle noatera Volvolt löögi saamist vältida.

Tagaajamine sai viimaks lõpu Kemi linna lähedal, kui Volvo ühe küljega kraavi paiskus. Juht avaldas kinnipidamisel politseinikele vastupanu ja tal tuli käed raudu panna.

Hiljem sai selgeks, et põgenejaks oli 29-aastane kohalik mees, kes oli politseile varasemast tuttav. Tema autost leiti narkootikume. Mees toimetati korrakaitsjate poolt vereanalüüse andma ja sealt edasi arestimajja.

Teadaolevalt oli ta ka tagaotsitav, sest hoidis kõrvale vanglakaristuse kandmisest - see oli politsei hinnangul ka üks põgenemise põhjustest.

Teda ootab nüüd terve rida süüdistusi, sh liiklusohtlike olukordade tekitamise, narkootikumide kuritarvitamise ja ametnikele vastupanu osutamise eest.