Hirm vaktsineerimise aeglustumise ees tekkis sel nädalal, kui Pfizer informeeris Euroopa Komisjoni, et ei suuda täita praeguseks lubatud tarnemahte järgmised kolm kuni neli nädalat Belgias Puursi jaamas läbiviidavate modifikatsioonide tõttu.

USA ravimitootja ja tema Saksamaa partner ütlesid täna ühisavalduses, et "on välja töötanud plaani, mis võimaldab suurendada tootmisvõimsust Euroopas ja tarnida teises kvartalis oluliselt rohkem annuseid". "Tootmine Puursi jaamas väheneb seetõttu ajutiselt eelseisval nädalal," teatasid firmad.

Pfizer ja BioNTech lubasid, et vaktsiinitarned Euroopa Liitu naasevad algse graafiku juurde alates 25. jaanuarist ja neid suurendatakse alates 15. veebruarist.

Kuus Euroopa Liidu riiki allkirjastasid reedel kirja Euroopa Komisjonile, et väljendada tõsist muret BioNTechi ja Pfizeri koroonaviiruse vaktsiini tarneviivituste üle. Taani, Eesti, Soome, Läti, Leedu ja Rootsi ütlesid pöördumises, et olukord on "vastuvõetamatu" ja "vähendab vaktsineerimisprotsessi usaldusväärsust".

Väidetavalt teatati neile, et vaktsiinitarnete mahud vähenevad lähinädalatel märkimisväärselt.