Toompea lossi koridorides kõneldakse enim kahest võimalikust koalitsioonist: kõige tõenäolisemaks peetakse praeguse koalitsiooni jätkamist nii, et vahetub vaid peaminister; samuti sahistatakse Keskerakonna ja Reformierakonna liidust.

Kui koalitsioon jätkaks, võiks väidetavalt saada peaministriks Mailis Reps, kes lahkus haridusministri kohalt, kui kasutas tööülesannete täitmiseks mõeldud hüvesid isiklikes huvides.

Sahinaid kinnitavad EKRE juhtpoliitikute Mart ja Martin Helme julged sõnavõtud, et nende partei koalitsioonist ei lahku. Samamoodi rõhutas Reformierakonna juht Kaja Kallas, et ta ei alahinda praeguste valitsuserakondade soovi iga hinna ees ühiselt jätkata.

See selgitaks, miks Keskerakonna fraktsiooni hiliste öötundideni kestnud koosviibimiselt kostis ajakirjanikele naeru ja pigem pingevaba vestlust. Aeg-ajalt koridoris käinud Keskerakonna fraktsiooni liikmeid kirjeldati heatujulistena.

Täna tegi president Kersti Kaljulaid Reformierakonna juhile Kaja Kallasele aga ettepaneku valitsus moodustada. Üha rohkem paistab, et juhtub déjà-vu kevadel toimunuga ja oravad peavad suu koalitsioonist taas puhtaks pühkima.