Läbi ajaloo suurima allkirjade arvuga petitsioonis nõuavad 35 805 allakirjutanut riigikogul sätestada abielu mõiste perekonnaseaduses kahe täiskasvanud inimese liiduna sõltumata nende soost, teatavad Rohelised.

Erakonna esinaine Züleyxa Izmailova: “Vaatamata absurditeatrit meenutavale poliitilisele palaganile ja parlamentaarse demokraatia kriisile, oleme täna lootusrikkad ja tänulikud, sest nii suur hulk inimesi toetab võrdset kohtlemist ja õigluse jalule seadmist. Geiabielude legaliseerimine Eestis on võimalik. Loodan, et saame selle õige pea teoks teha. Kõik pered väärivad tunnustust ja kaitset!"

Eestimaa Rohelised võtsid oktoobris esimese vastu ametliku seisukoha toetada abielu kahe täiskasvanud inimese liiduna, sõltumata soost ning algatasid abielu mõiste laiendamist taotleva petitsiooni.

Tänaseks on seisukohaga liitunud ka Eesti 200 ning sotsiaaldemokraadid. Rohelised märkisid, et Keskerakonna, Isamaa ja EKRE koalitsioonileping näeb ette 25 000 allkirjaga algatuse jõudmist riigikogu suurde saali.