Politseinike ja päästjate raporteid läbi vaadates ilmneb aga, et Antropov ei räägi õigust. Võis kuluda mitu minutit, enne kui politseiautosse tunginud mees end õhku laskis ning surmas Julia Gorbatšova, vigastades ühtlasi kolme politseinikku, kirjutab SL Õhtuleht.

Ka Gorbatšova hukkumise asjaolude kohta ei räägitud täit tõtt. 25. novembri hommikul kell 7.45 välja läinud pressiteates seisab: “Politseiautos viibisid politseiametnik Julia Gorbatšjova ja lõhkeainet kandnud meesterahvas. Mõlemad hukkusid sündmuskohal.” Ent politseinikud ja ka Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas kinnitavad, et Julia suri tegelikult kiirabiautos teel Mustamäe haiglasse.

SL Õhtulehe käsutuses olev päästjate sündmuskohale jõudmise ja seal toimunu kronoloogia kinnitab, et esialgu leiti plahvatuskohalt vaid üks hukkunu — mees, kes pärast Õismäe tee ühes korteris olnud armukadedusdraamat end politseiautos õhkis.

Päästjate ettekanded Põhja-Eesti häirekeskuse dispetšerile:
3.06 — Põhja-Eesti häirekeskus saab pommiteate Õismäe tee 46-12 juurest.

3.11 — Nõmme päästjad ja pommirühm sõidavad sündmuskohale.

3.17 — Päästjad kannavad ette, et Õismäe tee 46 juures pole näha ühtki politseiautot.

3.20 — Päästjatele teatakse õige aadress, Õismäe tee 23. Päästjad teatavad, et lõhkeainega mees istub juba politseiautos. Täpset autosse hüppamise kellaega raport ei sisalda.

3.22 — Päästjad teatavad plahvatusest. Auto põleb. Algavad kustutustööd.

3.27 — Päästjad teatavad neljast vigastatust.

3.34 — Päästestaap võtab juhtimise üle.

3.37 — Auto on kustutatud.

3.41 — Ala on piiratud.

3.57 — Kõik vigastatud on haiglasse viidud.

Tuletõrjujad hakkavad põlenud Fiati politseibussi lahti lõikama, et pommimehe surnukeha osi kätte saada.

Julia 39aastane paarimees lamab ikka veel Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas.

Peale selle — ehkki politsei on pärast Õismäe traagilist plahvatust ametlikult teatanud vaid ühest hukkunud ja kolmest vigastada saanud politseinikust, oli sündmuskohal kergemalt viga saanud inimesi tegelikult rohkem. Plahvatuse pauk, lööklaine põrutus ja sündmuskohal kogetud pinge põhjustas peale haiglasse toimetatud kolme mundrimehe kannatusi veel vähemalt neljale patrullpolitseinikule. Kergeid põrutuse mõjusid on täheldanud ka plahvatuse hetkel kriisikolde ligidusse jõudnud läbirääkija.

Päästeameti kommentaar SL Õhtulehes ilmunud artiklile “Kas politsei vassib Õismäe plahvatuse ümber?”

Võttes Õismäel toimud traagiliste sündmuste hindamise aluseks võrdluse politseiasutustest antava info ning Põhja-Eesti Häirekeskuses vormistatud väljasõiduportokollis sisalduva info vahel, on SL Õhtuleht loonud meelevaldse ja eksitava konstruktsiooni sündmuste käigust. Häirekeskuse poolt vormistatavates protokollides sisalduvad kellaajad on mõeldud eelkõige päästeteenistuse töö korraldamiseks ja hilisemaks kvaliteedikontrolliks. Kellaajad, mis portokollis fikseeritakse, kajastavad hetke, millal üht või teist infot häirekeskusele öeldi, mitte aga hetke millal miski täpselt juhtus.

Kõige täpsemini fikseerub portokollis hädaabikõne vastuvõtmise kellaaeg ning päästemeeskondade väljasõidu ja sündmuskohale jõudmise aeg. Viimastest teatamine toimub vastavalt tulekustustus- ja päästetööde üldeeskirjale.

Päästeamet on seisukohal, et mõistmata päästeteenistuse väljasõiduprotokollide tekkemehhaanikat, võib nende ebapädev kasutamine muuta selle eksitavaks infoallikaks.